فریدون مجلسی در گفتوگو با «وقایع اتفاقیه»:
سفر روحانی به ژاپن برای درخواست میانجیگری بین ایران و آمریکا نیست / با راه افتادن اینستکس مشکلات کاهش خواهد یافت

روزنامه آنلاین وقایع اتفاقیه: سفر روحانی به ژاپن و برخی اقدامات دوجانبه بین ایران و آمریکا موجب شده که در کنار پیوستن تعدادی از کشورهای اروپایی به اینستکس این احتمال داده شود که تحولی در شرایط داخلی و بینالمللی ایران ایجاد خواهد شد. هر دستاوردی از این سفر به دست آید مطمئنا مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا حاصل نخواهد شد. دراینارتباط «وقایع اتفاقیه» با فریدون مجلسی به گفتوگو پرداخته که در ادامه میخوانید.
*مشکل اصلی ایران و آمریکا هستند
فریدون مجلسی در ارتباط با سفر روحانی به ژاپن گفت: این احتمال داده میشود که سفر روحانی به ژاپن آغازی برای مذاکره بین ایران و آمریکا با میانجیگری ژاپن باشد. حال اینکه به هیچوجه اینچنین نیست و بعید است که هیچ فرمانی برای مذاکره بین ایران و آمریکا صادر شده باشد. از سوی دیگر آبه نیز این مهم را درک کرده که نمیتواند میان ایران و آمریکا میانجی باشد زیرا یکبار ایران پیامآوری وی از سوی آمریکاییها نپذیرفت. ازاینرو مشکل اصلی در اینجا فقط ایران و آمریکا و دیوار بیاعتمادی بلند بین دو کشور است.
* اروپا در اندیشه راهاندازی اینستکس
اگر قرار باشد که کشور میانجی بین ایران و آمریکا آن هم بهصورت غیرمستقیم باشد این فرانسه واروپایی ها هستند که میتوانند اقدامی در این زمینه انجام دهند. اخیرا شنیده شد گامهایی برای اجرایی کردن اینستکس برداشتهشده است و احتمالا چند کشور دیگر نیز به اینستکس اضافه خواهند شد. مکانیزمی که اگر تهران در برابر آن از برداشتن گامهای بعدی کوتاه آید و در عوض شرایط اقتصادیش بهبود پیدا کند، قابلبررسی است.
* نباید به سقوط ترامپ دل بست
این نباید نه منزوی شود و نه به استیضاح و سقوط ترامپ دل ببندد بلکه باید تا آنجا گامهای هستهای خود را بردارد که مکانیزم ماشه کشورهای غربی علیه ایران اجرا نشود و اجماعی علیه تهران ایجاد نشود. از سوی دیگر ایران باید به عنصر دیپلماسی و بهبود رابطه با کشورهای منطقه و حتی فرا منطقهای نیز توجه وافری کند. در این صورت ترامپ نیز نمیتواند در محاصره اقتصادی ایران موفق عل کند. کنار رفتن دیپلماسی ایران با سایر کشورها آرزوی کشورهایی است که قصد دارند فشار بیشتری به ایران را نیهدینه سازی کنند.
نظر شما :