سید محمدصادق خرازی در برنامه جهانآرا:
از ابتدا باید بهصورت مشروط از روحانی حمایت میکردیم / خاتمی بهشدت ناراحت است، مصالح ملی را در نظر دارد / مردم صداقت اصلاحطلبان را میپذیرند

سید صادق خرازی در برنامه جهانآرا به بررسی شرایط سیاسی کشور و مسائل بینالملل پرداخت.
*دولت در عملکردش جدی نیست
دبیر کل حزب ندا در برنامه جهانآرا گفت: تمامی دولتها در دوره دوم خود با وضعیت نامطلوبی روبرو میشوند. بهرغم اینکه با روحانی انسی چهلساله دارم اما عملکرد دولت را در بخشهایی جدی نمیدانم.
*عدهای از اصلاحطلبان از ابتدا موافق روحانی نبودند
در جریان اصلاحات دیدگاههای مختلفی در مورد آقای روحانی وجود داشت. عدهای از اصلاحطلبان از همان ابتدا باروحانی سر سازگاری نداشتند. بنده همزمانی که تصمیم گرفته شد روحانی نامزد جریان اصلاحات شود او را برگزیدم. البته روحانی درهمان ابتدا بر سایر نامزدها برتری داشت.
*در ایران قهرمان شدن کاری ندارد، قهرمان ماندن سخت است
آقای روحانی فاقد ویژگیها کاریزماتیک بود درنتیجه موقعیت خود را از دست داد. در ایران قهرمان شدن کار سختی نیست اما قهرمان ماندن در ایران سخت است. روحانی از نخبگان سیاسی فاصله گرفت.
*خاتمی و هاشمی از همه نیروها استفاده کردند
زمانی که خاتمی در قدرت حاضر شد مشکلات زیادی وجود داد اما خاتمی اعتماد ایجاد کرد و از مشکلات عبور کردیم. آقای هاشمی هم عقل جمعی جامعه را بکار میگرفت. هاشمی و خاتمی تمامی نیروهای کیفی نظام را به مشورت میگرفتند.
*دولت مردم را برای گرانی سوخت آماده نکرد
زمانی که امام قطعنامه را پذیرفت یک هفته کل کشور در حال آماده شدن بود. تا جامعه برای پذیرش قطعنامه آماده شوند مگر میشود رئیس دولت از گران شدن قیمت بنزین خبر نداشته باشد. تنها برنامهای که میشد به افکار عمومی ارجاع داد همین مورد بود.
*روحانی 92 باروحانی 96 متفاوت است
روحانی 65 ساله باروحانی 70 ساله تفاوت داشت. روحانی چند بحران بزرگ کشو را گذرانده بود که در ابتدا از او حمایت کردیم. قبول داریم که اشتباه کردیم که از روحانی حمایت کردیم. از این رو از مردم عذرخواهی میکنیم. امام هم از به خاطر حمایت از بنیصدر حمایت کرده بود عذرخواهی کرد. البته شخصیت روحانی مانند شخصیت بنیصدر نیست. روحانی در 92 دارای ابتکار عمل در سیاست خارجی بود.
*از ابتدا باید بهصورت مشروط از روحانی حمایت میکردیم
اصلاحطلبان از ابتدا باید بهصورت مشروط از روحانی حمایت میکردند. زمانی که کشور فاقد احزاب قدرتمند باشد نتیجه صفر یا صد میشود. اگر احزاب قدرتمند داشتیم امروز وضع کشور چنین نبود که دولت به چالش مشروعیت روبرو میشد.
*خاتمی بهشدت ناراحت است، مصالح ملی را در نظر دارد
مگر آقای خاتمی تریبون دارد. شما در جریان حرف دل خاتمی نیستید. من هم سخنگوی خاتمی نیستم. آقای خاتمی بهشدت ناراحت است. فقط رعایت مصالح ملی را میکند. خاتمی گفت خدا رهبری را حفظ کند که از روحانی در روزهای بحرانی حمایت کرد.
*انقلابیهای امروز و انقلابیهای دیروز
سال 76 آقای ناطق نوری نامزد ریاست جمهوری شد. مردم اما به خاتمی رأی دادند سال 84 نیز این نتیجه تکرار شد. 9 رقیب برای او چیدند اما باز خاتمی پیروز شد. انقلابی فردی است که انقلابی بماند نه اینکه قبل از انقلاب انقلابی نبودند و اکنون انقلابی شدند.
*مردم صداقت اصلاحطلبان را میپذیرند
جریان اصلاحات اگر صادقانه با مردم سخن بگوید مردم خواهند پذیرفت. اکنون اصلاحات حاکم نیست. اصلاحات چوب قدرت را میخورد. امروز بسیاری افرادی که در دولت به نام اصلاحات هستند اما نماد اصلاحطلبی نیستند.
*انتقاد به بیانیه 77 نفر
بیانیه77 نفره صحیح نبود. روح بیانیه اصل نظام را زیر سؤال برد. این بیانیه بوی ترشیدگی سیاسی میداد. این بیانیه، بیانیه نیروهای انقلاب نبود. همانطور که نمیتوان بدون شناخت اصل نظام را زیر سؤال برد. با چهار شبکه اجتماعی نباید اصل نظام را زیر سؤال برد.
*از شعار رهبری تا عملکرد رئیس دولت
با آمریکا قرار داشتیم که تحریم جدیدی در سازمان ملل علیه ایران وضع نشود. آمریکا رژیم تحریمهای خود را حفظ کرده بود برای مذاکرات بعدی.اقداماتی در دوران احمدینژاد صورت گرفت که ایران زیر فصل 7ماده 42 رفت. امام در قالب گفتمان مقاومت حرف میزد رجایی بیانیهای هموزن داد اما به ایشان گفت تو مسئول اداره کشور هستی من رهبرم.
*خدا پدر قاسم سلیمانی را بیامرزد
همان زمان که احمدینژاد آمد من گفتم این آقا ما را ذیل فصل 7 میبرد. خدا پدر حاج قاسم و سپاه قدس را بیامرزد که بابا قدرت بازدارندهاش اجاره ندا اتفاقی علیه ایران بی افتد.
*دوست و دشمن در سیاست خارجی نداریم
رهبری میدان مانور سیاسی را فراهم میکند در سیاست خارجی دوست و دشمن ندارم فقط منافع داریم. ژاک شیراک تلفنی به خاتمی گفت جریانی به دنبال حمله به ایران بعد از خاتمی بود. حتی مذاکرات تروئیکا با آمریکا را چند ساعت بعد ما اطلاع میدادند.
نظر شما :