حباب دلار نمی ترکد!

۲۹ مرداد ۱۳۹۷ | ۲۰:۰۳ کد : ۸۶ تیتر یک اقــتــصــادی
دلار، ارز، سکه و طلا کلید واژه های این روزهای زندگی رومزه مردم شده اند که با واژه حباب گره خورده اند و به نظر نمی رسد حباب این اقلام نه تنها تصمیم ندارند از بین بروند بلکه هر روز به سمت رشد حباب نازک اما مستحکم خود پیش می روند.
حباب دلار نمی ترکد!

روزنامه آنلاین وقایع اتفاقیه: بانک مرکزی از اوایل اردیبهشت امسال برای مدیریت بازار ارز به بازار ورود کرد و با بگیر و ببند صرافی ها و فروشنده های آزاد دلار و قاچاق اعلام کردن خرید و فروش ارز بالاتر از 4 هزار و 200 تومان در مسیر کاهش التهاب بازار گام برداشت، اما این اقدامات به جایی منتهی شد که رئیس بانک مرکزی با تذکرات و فریادهای متعدد نمایندگان از ادامه کار برای مدیریت فضای پولی و ارزی کشور کنار گذاشته شد.


در دورانی که سیف دلار صرافی ها را بست و دلار بالای 4 هزار و 200 تومانی را قاچاق اعلام کرد، بازار تا 10 هزار تومان نرخ دلار را بالا برد تا حباب ارز قدرت خود را به رخ بخشنامه های متعدد بانک مرکزی بکشاند، حتی زمانی که عبدالناصر همتی سکان بانک مرکزی را در تلاطم ارزی کشور را به دست گرفت، نتوانست کاری برای شکستن موج های بلند افزایش قیمت ها انجام دهد با این حال وضعیت ثابت شد.


حدود دو هفته از ابلاغ بسته جدید ارزی می گذرد و بازار ارز تقریباً روی سکون را به خود دیده است. تا پیش از این شاید هر ساعت باید منتظر افزایش نرخ دلار و سایر انواع ارز در بازار بودیم ولی اکنون حداقل اگر نرخ بر روی برخی اعداد پافشاری و مقاومت می کند، اما به هر حال آرامشی نسبی را تجربه می کند.


 اگرچه هنوز انتظار فعالان اقتصادی در مورد تغییر نرخ ارز و نزدیک شدن آن به قیمت واقعی برآورده نشده است اما آنها نوسانات جزئی و رو به کاهش نرخ را به فال نیک گرفته و بر این باورند که قیمت ها با متنوع شدن عرضه در بازار ارز بهبود خواهد یافت و به نرخ منطقی نزدیک خواهد شد.


روز گذشته نرخ دلار تا ۱۰ هزار و ۲۰۰ تومان نیز کاهش یافت و برخی صرافی ها با تعدیل بسیار جزئی نرخ نسبت به همتایان خود تلاش کردند تا قیمت را کاهش دهند که البته این کاهش متناسب با میزان عرضه ای بود که در بازار صورت گرفت.


محمدرضا تابش نماینده مجلس و عضو شورای پول و اعتبار تاکید دارد که بسته جدید ارزی بانک مرکزی نمی تواند عامل کاهش نرخ دلار شود و می گوید که فعالان اقتصادی و متقاضیان ارز در نهایت باید به سامانه نیما اعتماد کنند و ارز خود را از این سامانه دریافت کنند.


این نماینده مجلس بیان دارد که فعالان اقتصادی با تصور اینکه نرخ دلار کاهش خواهد یافت روی خوشی به سامانه نیما نشان نداده اند و در این سامانه خرید و فروش چشمگیر ارزی صورت نمی گیرد، او می گوید فعالان اقتصادی باید بپذیرند در شرایط اقتصادی کنونی و اعمال تحریم ها نرخ دلار به مبالغ گذشته بر نمی گردد و باید با نرخ های کنونی نیاز ارزی خود را تامین کنند.

نویسنده:‌ نسترن دقیقی

 

پایان نوشتار/

کلید واژه ها: ارز اقتصاد دلار بانک مرکزی مجلس شورای اسلامی سکه تابش


نظر شما :