تناقض گویی های اقتصادی آقای معاون

۲۱ آبان ۱۳۹۷ | ۱۶:۳۹ کد : ۸۲۴ تیتر یک برگزیده ها اقــتــصــادی
زمانی زیادی از بلایی که ارز جهانگیری بر اقتصادی کشور آورده نمی گذرد که تناقض گویی های آقای معاون رئیس جمهور در عرض یک هفته می تواند موج جدیدی از تلاطم را بر بدن خسته و نحیف اقتصاد تحریمی ایران وارد کند.
تناقض گویی های اقتصادی آقای معاون

روزنامه آنلاین وقایع اتفاقیه: اسحاق جهانگیری اردیبهشت امسال با اعلام ارز 4 هزار و 200 تومان برای واردات همه کالاهای ضروری و غیر ضرور، حدود 18 میلیارد دلار منابع ارزی کشور را به باد فنا داد، تصمیم گیری های اقتصادی معاون اول روحانی بلایی به جان اقتصاد کشور انداخت که برای بهبود آن چهار وزیر و رئیس بانک مرکزی کل کشور تغییر کرد تا دولتی ها توانستند بر  اسب جموش تلاطم اقتصادی سوار شوند و آن را تا حدودی رام کنند.


اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در مراسم معارفه وزیر اقتصاد و امور دارایی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در مقابل جنگ اقتصادی که آمریکایی‌ها به راه انداخته‌اند ساز و کارهایی ایجاد کرده است که در اولین گام مقام معظم رهبری شورای عالی سران سه قوه را با اختیاراتی ویژه تاسیس کردند و بنابراین شد که هر تصمیمی که برای پیشبرد کار کشور لازم است بدون توجه به سایر مقررات و با اختیار کامل از سوی این شورا تصویب و اجرا شود. همچنین ستاد مقابله با تحریم‌های اقتصادی نیز با اختیاراتی ویژه در شورای عالی امنیت ملی تصویب شد و در جلسات آن درباره راهکارهای مقابله با تحریم‌ها تصمیم گیری می‌شود.

 

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به شکست سیاست آمریکا در به صفر رساندن فروش و صادرات نفت ایران خاطرنشان کرد: یک نمونه برجسته‌ای از تحریم‌های آمریکا که بعد از اردیبهشت ماه امسال مطرح شد، آن بود که آنها اعلام کردند به دنبال توقف فروش نفت ایران هستند. در این زمینه هم رئیس جمهوری و هم وزیر خارجه آمریکا گفت‌ که فروش نفت ایران را به صفر خواهد رساند. در پی این اعلام برخی کشورها که مشتری نفت ما بودند طی یکی دو ماه قبل میزان خرید نفت خود را به صفر رساندند.

 

وی با تاکید بر اینکه در زمینه توسعه بازار اولیه و بازار سرمایه، شرکت‌های بسیاری متعلق به نیروهای مسلح، بانک‌ها، صندوق‌های بازنشستگی و دولت وجود دارند که زمان واگذاری آنها فرا رسیده‌ است خاطرنشان کرد: ما دولتی هستیم که در شرایط فعلی بدهی‌مان بسیار اندک است. در مقابل دارایی‌های دولت بسیار زیاد است و به نوعی دولتی پولدار هستیم که از وظایف وزارت اقتصاد این است که دارایی‌های دولت را مدیریت کند.

 

جهانگیری در حالی از پولداری ایران می گوید که دولت برای تامین اعتبار در راستای پرداخت حقوق به کارکنان خود عاجز است و در تلاش است بودجه لازم جهت تامین کالاهای اساسی را جور کند، به همین دلیل توزیع بسته حمایتی را هفته ها و ماه ها به تاخیر انداخته است.

 

 اسحاق جهانگیری همچنین  در مراسم تکریم و معارفه وزرای تعاون و کار و رفاه اجتماعی با ابراز اینکه "مقاومت زیادی کردیم تا توانستیم سود سهام عدالت را پرداخت کنیم‌" گفت: انتقادهای زیادی بود که "چرا سود سهام عدالت را پرداخت می‌کنید؟" اما طی نامه‌ای به رییس جمهور بیان کردم اگر قرار است سودی در بنگاه‌ها بماند بهتر است سود سهام‌داران کلان بماند نه سود 50 و 60 هزار تومانی سهام عدالت.به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم،وی ادامه داد: طرحی را به مجلس برده‌ایم مبنی بر اینکه بعد از آنکه مبلغ سهام‌ها پرداخت شد، مردم بتوانند سهام خود را در صورت تمایل بفروشند.

 

جهانگیری گفت: در حال حاضر قیمت سهام 2میلیونی سهام عدالت حدود 13میلیون تومان است.

 

وی با اشاره به اینکه  حمایت از اقشار کم درآمد و تقویت قدرت خرید جامعه، صیانت از اشتغال و دستمزد کارگران در اولویت های این وزارتخانه باید باشد گفت: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، وزارتخانه بسیار مهمی است چرا که حوزه اجتماعی در کشور ما از مسائل بسیار با اهمیت است و به هیچ وجه نمی شود از پرداختن به مسائل اجتماعی و حل معضلات این حوزه غفلت کرد.

 

معاون رئیس جمهور که انکار صحبت های خود را در معارفه وزیر کار در باره پولداری کشور فراموش کرده است،  از شرایط سخت مقابله با تحریم و بیکاری گفت: در شرایط قبل از تحریم ها اعلام می کردیم که کشور با ابرچالش هایی مواجه است که در این چالش ها بیکاری، فقر مطلق و صندوق های بازنشستگی در حیطه این وزارتخانه قرار دارد. در ارتباط با مسئله اشتغال که به عنوان اصلی ترین مسئله باید به آن بپردازیم، اگر از بنگاه ها و واحدهای اقتصادی مراقبت نکنیم، ریزش نیروی کار می تواند بیکاری را تشدید کند و یکی از مهمترین عوارض تحریم این است که بنگاه های تولیدی و اقتصادی ممکن است با رکود مواجه شوند.
 

کلید واژه ها: ارز مسافرتی نرخ ارز سهام عدالت اسحاق جهانگیری


نظر شما :