یادبود جنگ جهانی عرصه مقابله با ملی گرایی ترامپ

روزنامه آنلاین وقایع اتفاقیه: مراسم یاnبود یکصدمین سالگرد پایان جنگ جهانی اول که در فرانسه در حال برگزاری است تبدبل به محلی برای انتقاد از سیاست ملی گرایی ترامپ شده است.
«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در سخنرانی آغازین مراسم یادبود یکصدمین سالگرد پایان جنگ جهانی از سیاست ملی گرایی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا مروج آن است انتقاد کرد.
ماکرون در این سخنرانی از ملی گرایی انتقاد کرده و آن را خیانتی به وطن دوستی تعبیر کرد.
این برای اولین بار نیست که سیاست ملی گرایی ترامپ از سوی رهبران کشورهای دیگر مورد انتقاد قرار می گیرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا از توافق آب و هوایی پاریس و برجام خارج شده است. و اخیرا ایالات متحده آمریکا را از یونسکو و از از شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز خارج کرده است و در حال حاضر میان آمریکا و چین، کانادا، مکزیک و اتحادیه اروپا جنگ تجاری درگرفته که نقش این کشور در ناتو را نیز زیر سوال برده است.
از نظر ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، دونالد ترامپ قابل پیشبینی است و نظرات و اعمالش تناقضی ندارد.
وزیر خارجه فرانسه میگوید: «ترامپ از آغاز به شکلی منسجم با روش مشخص، دست به تخریب تمام ابزارها و مقررات چندجانبه گرایی زده است. اکنون نه شعار «نخست آمریکا» بلکه شعار «امریکا به تنهایی» مطرح است. یعنی آمریکایی که با همه درگیر جنگ قدرت شده، در هر نوع مذاکره دوجانبه ای بر برتری خود تاکید میکند. ترامپ خصوصیت «شومنها» را دارد و حرفهای تحریککننده میزند. اما در نهایت کارهایش انسجام دارد. این وضع تا زمانی که او بر سر قدرت است ادامه خواهد داشت. این وضعیت بازتابدهنده نظرات بسیاری ازآمریکایی ها هم هست.»
منتقدان این سیاست آمریکا، اقدامات ترامپ را، این را تصویری از انزوای ایالات متحده میخوانند اما همین به چشم هواداران ترامپ و سیاستهای ترامپی اینچنینی، تجسمی از ملیگرایی ای است که او در نطق خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد آشکارا بر آن تاکید کرد؛ وقتی که گفت ما ایدئولوژی جهانیشدن را رد میکنیم.
پیش از این «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان در انتقاد از سیاست ملی گرایی و یکجانبه گرایانه ترامپ گفته بود: معتقدم خراب کردن چیزی بدون گذاشتن چیزی جدید به جای آن، به شدت خطرناک است.
مرکل که در دوران زمامداری باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا، متحد نزدیک وی بود، یادآور شد که چند جانبه گرایی، راهکار بسیاری از مشکلات جهان است.
صدراعظم آلمان با بیان اینکه ترامپ نمی تواند راهکارهای برد - برد را ببیند، گفت که وی تنها یک برنده از هر مذاکره بین المللی را می بیند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز امروز یکشنبه در نشست شورای امنیت گفت: در بحبوحه تهدیدهای مربوط به تغییرات آب و هوایی، افزایش درگیری ها، گسترش تسلیحات اتمی و نابرابری، ضرورت وجود چندجانبه گرایی بیش از هر زمانی احساس میشود.
نظر شما :