جنگندهای که ایران را به بالاترین قلههای میرساند
"کوثر" دست برتر ایران در نبردهای هوایی

این روزها که آمریکا به فکر دلارگیری از متحدان منطقهای حوزه خلیج فارس خود است، جمهوری اسلامی ایران در راستای دکترین دفاعیاش ط تولید انبوه جنگنده کوثر را راهاندازی کرد و روز گذشته نیز نخستین جنگنده کوثر به نیروی هوایی لارتش تحویل داده شد.
افتتاح خط تولید انبوه و آیین تحویل نخستین
جت جنگنده تمامایرانی کوثر به ارتش جمهوری اسلامی ایران روز گذشته با حضور فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی و وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در شرکت هواپیماسازی ایران (هسا) وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در اصفهان برگزار شد. جت جنگنده کوثر در آیین 31مردادماه روز صنعت دفاعی با حضور رییسجمهوری اسلامی ایران و وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رونمایی شد که در واقع یک هواپیمای شکاری رهگیر است که مأموریت آن پشتیبانی نزدیک از حوزه رزم زمینی بوده و قابلیت مانور بسیار بالایی را
داراست.
متخصصین صنایع هوایی توانستهاند تجهیزات الکترونیکی پیشرفتهای را برای این هواپیما، طراحی و نصب کنند و از دیگر قابلیتهای این جنگنده نصب انواع موشکها و بمبهای مورد نیاز صحنه رزم بوده و بهگونهای طراحی و ساخته شده که با دیگرتجهیزات و سلاحهای ساخت داخل سازگاری کامل دارد. این هواپیمای تمامایرانی و بومی صرفاً بهدست متخصصین داخلی و با بهرهگیری از دانش و فناوریهای بومی بهویژه در بخش موتور و سیستمهای الکترونیک داخل کشور ساخته شد و در تولید آن وابستگی به هیچ کشوری وجود ندارد. توسعه، طراحی و ساخت این جنگنده بومی قابلیت توسعه در مدلهای دیگر را دارد و این کار بزرگ با استفاده از توان تخصصی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، دانشگاهها، مراکز علمی و شبکه همکاران دفاعی صورت گرفته است.
یکی از نقاط قوت این هواپیما اویونیک نسل چهار بودن این هواپیماست که متخصصین صنایع هوایی وزارت دفاع توانستند با دستیابی به این فناوری گامی بلند را نسبت به هواپیماهای مشابه آن بردارند که با توجه به استقرار و نصب سیستمهای پیشرفته کار را برای خلبانان نیروی هوایی بهمراتب راحت میکند.
جمهوری اسلامی ایران با ساخت هواپیمای ایرانی کوثر به دستاوردهای زیادی در حوزه صنعت هوایی دست یافت که از جمله آن میتوان در بخش غیرنظامی از دستاوردهای بیشمار آن استفاده کرد و به صنعت هواپیمایی غیرنظامی در تأمین برخی قطعات و نگهداری کمک کرد.
تولید هر فروند جت جنگنده کوثر هفت میلیون دلار صرفهجویی ارزی دارد
امیر سرتیپ حاتمی، وزیر دفاع و پیشتیبانی نیروهای مسلح در آیین افتتاح خط تولید انبوه و آیین تحویلدهی نخستین جت جنگنده تمام ایرانی کوثر به ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه در آستانه 13آبان «روز ملی مبارزه با استکبار جهانی» قرار داریم بیان کرد: تولید این جت جنگنده پیشرفته و بومی در واقع نماد عینی استکبارستیزی و مقابله با زیادهخواهی نظام سلطه به رهبری شیطان بزرگ آمریکاست که متخصصین صنعت دفاعی کشور توانستند با همکاری مشفقانه و صمیمانه متخصصین نیروی هوایی ارتش از موانع علم و فناوری عبور کرده و بهمنظور کاهش اثرات تحریمهای دشمنان در بخشهای مختلف بهویژه در حوزه صنایع هوایی و همچنین ارتقاء هر چه بیشتر توان دفاعی نیروهای مسلح قدم مهمی را در نوسازی ناوگان هوایی ارتش جمهوری اسلامی بردارند.
وی گفت: در تولید هر فروند از جت جنگنده کوثر هفت میلیون دلار صرفهجویی ارزی خواهیم داشت و بالغ بر چهارهزار نفر نیروی جوان و دانشمند ایرانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد.
تحریمها سلاحی کند و ناکارآمد است
همچنین امیر سرلشکر عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در آیین افتتاح خط تولید انبوه جنگنده کوثر و تحویل آن به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: امروز برای صنایع دفاعی کشور و نیروی هوایی ارتش روز مهمی است.
وی افزود:، صنایع دفاعی کشور برای نخستینبار موفق شد خط تولید هواپیمای جنگنده را نهایی و افتتاح کند. همچنین امروز نقطه عطف و جهش جدیدی در ارتقاء توان رزمی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است. فرمانده کل ارتش تأکید کرد: ایران ما با عزم راسخ جوانان مقابل تحریمها ایستاده و توانست کار بزرگ راهاندازی خط تولید هواپیمای جنگنده را به سرانجام برساند. سرلشکر موسوی در پایان گفت: باید از برادرانمان در وزارت دفاع تشکر کنم که در کاری همافزا با نیروی هوایی ارتش، کمک دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان، نقطه عطفی در تاریخ صنایع دفاعی رقم زدند.
موتور توربوجت ملی اوج، قابلیت عملکرد پروازی تا ارتفاع 50 هزار پا را دارا بوده و مجهز به سامانههای متعددی است که در شرایط مختلف عملیاتی و آبوهوایی از توانمندی بالایی برخوردار است و قابلیت نصب بهروی انواع پرندههای با وزن برخاست حداکثر 10 تن را داراست.
این موتور با بیش از 14 هزار قطعه و با فناوری بسیار پیچیده موجب ایجاد یک جهش بلند در دانش طراحی و فناوری ساخت در صنعت هوایی کشور شده و بهعنوان یک پلتفرم مرجع میتواند زمینه ورود کشور به فاز طراحی و ساخت موتورهای توربوفن و توربوشفت نیمهسنگین و سنگین کلاس هوایی و صنعتی را نیز فراهم کند.
غیر از موتور که شاید مهمترین بخش جنگنده و قلب آن است، متخصصان کشورمان تغییرات بسیاری زیادی به نسبت جنگنده اف 5 روی کوثر انجام دادهاند که از ان جمله میتوان به تبدیل نمایشگرهای بسیار قدیمی آنالوگ به دیجیتال چندمنظوره (MFD)، تبدیل سایت نشانهگیری قدیمی به سایت مدرن دیجیتال (HUD)، نصب کامپیوتر محاسبات بالستیک، ارتقاء رادار جنگنده و تبدیل آن به یک رادار پیشرفته چندمنظوره کنترل آتش جهت بالابردن کشف اهداف و تهدیدات، نصب سامانه نقشه متحرک هوشمند روی جنگنده و . . . . اشاره کرد.
در پروژه کوثر، 10 دانشگاه برتر کشور، 72 شرکت پیمانکار، 44 شرکت تامین کننده 63 شرکت دانش بنیان همکاری داشتهاند و این یعنی ارتباط خوبی در مسیر طراحی و تولید پروژههای نظامی میان صنعت و دانشگاه برقرار شده است که این به خودی خود، گام بسیار مهمی تلقی میشود.
نظر شما :