همه آنچه که باید از لیست گزینههای شهرداری تهران بدانید

روزنامه آنلاین وقایع اتفاقیه: شورای شهر تهران اسامی جانشین شهرداری تهران را ارایه کرد. این لیست البته به آن معنا نیست که اعضا رفتن محمدعلی افشانی را باور کردند. حجت نظری یکی دیگر از اعضای شورای شهر هم در گفتوگو با یکی از رسانهها اعلام کرده بود شورا به ماندن افشانی همچنان امید دارد و در حال رایزنی است.
امیدواری به ماندن افشانی را رییس شورای شهر تهران پس از جلسه روز ششم آبان ماه نیز در جمع خبرنگاران تایید کرد.
در میان تمام این شک و شبهها اما به نظر میرسد که اعضای شورا برای از خاطر جمعی خود لیست کاندیداهای احتمالی تصدی پست شهرداری را تهیه کرده است. لیست ۳۰ نفرهای که به مذاق عدهای خوش نیامد و بسیاری آن را ادای دین حزبی میدانند و بسیاری دیگر معقتدند که اسامی مطرح شده جدی نیستند و تعداد گزینههای جدی شهرداری به اندازه انگشتان یک دست هم نیستند.
شهردار چگونه انتخاب میشود؟
اما فرآیند انتخاب شهردار چگونه است؟ علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران پیشتر اعلام کرد که اعضای شورای شهر تهران ۵ نفر را انتخاب کرده و بعد از برگزاری جلسات هم اندیشی در نهایت ۳۰ نفر تحت عنوان کاندیداهای اولیه مشخص خواهند شد اما در روز ۱۲ آبان و طی رای گیری از میان این ۳۰ نفر٬ ۵ نفر به عنوان گزینههای اصلی انتخاب میشوند و در نهایت ۲۲ آبان هم از میان ۵ نفر یک نفر شهردار تهران خواهد شد.
گزینههای شهرداری چه کسانی هستند؟
اما چه کسانی گزینه شهرداری تهران هستند؟ در لیست سی نفره این اسامی به چشم میخورد: محسن هاشمی٬ تقوی نژاد٬ الهه کولایی٬ حسین مکارم٬ علی اوسط هاشمی٬ مناف هاشمی٬مقدس زاده٬ علی ربیعی٬ محسن پورسیدآقایی٬ معصومه ابتکار٬ حجت میرزایی٬ اردکانیان٬ عباس آخوندی٬ نصرالله جهانگرد٬ مصطفی سلیمی٬ مولاوردی٬ مصطفی موسوی لاری٬ ایرج معزی٬ مصطفی سالاری٬ جواد امام٬ حمید امامی٬ غلامرضا انصاری٬ شیخ٬ صادق خرازی٬ خواجه نصیر٬ علی صفراحمدی٬ انصاری لاری٬ پیروز حناچی٬ واعظ مهدوی٬ کشت پور.
انتقادات وارد است یا نه؟
چند نکته مهم درباره این لیست ۳۰ نفره قابل ذکر است٬ نخست آنکه به نظر میرسد که اعضا هنگام گزینش افراد توجه نداشتند که محمد علی افشانی به علت قانون منع به کارگیری بازنشستگان مجبور به کنارهگیری است و کاندیداهای تصدی پست شهرداری دیگر نباید بازنشسته باشند و اشتباه افشانی بار دیگر تکرار شود. اما نکته اینجاست که تعداد زیادی از اعضای این لیست متولد دهه ۳۰ هستند و ۳۰ سال فعالیت دولتی داشتند. افرادی نظیر: علی ربیعی ۶۳ ساله٬ علی اوسط هاشمی ۶۰ ساله٬ الهه کولایی ۶۲ ساله٬ عباس آخوندی ۶۱ ساله٬ محسن پور سیدآقایی ۵۷ ساله و ...
البته سخنگوی شورا به این انتقاد رسانهها واکنش نشان داد و اعلام کرد که این لیست نتیجه همفکریست و قطعا در روز رای گیری و انتخاب ۵ نفر به شرط بازنشسته نبودن افراد توجه خواهد شد.
یکی دیگر از انتقاداتی که به لیست ۳۰ نفره شد حضور کمرنگ زنان متخصص در عرصه مدیریت شهری در آن است. غیر از الهه کولایی که پیشتر هم گزینه شهرداری بود و البته معصومه ابتکار و شهیندخت مولاوردی٬ زنی دیگر در این لیست حضور ندارد. علت آن را تعدادی از اعضای شورای شهر اینگونه توجیه میکنند که ما به زنان اعلام میکنیم که گزینه شهرداری هستند اما آنها خودشان تمایل چندانی به حضور ندارند.
آنهایی که انصراف دادند
تاکنون اما تعدادی از اعضای لیست ۳۰ نفره عطای حضور در خیابان بهشت را به لقایش بخشیدند و اعلام کردند که تمایلی به حضور در پست شهرداری ندارند. صادق خرازی٬ مصطفی موسوی لاری٬ حجت الله میرزایی و محمد ابراهیم انصاری لاری چهارنفری هستند که از حضور در رقابت میان گزینههای شهرداری انصراف دادند.
با اینکه اعضای شورای شهر همچنان برای ماندن افشانی و مستثنی کردن او از قانون تازه منع به کار گیری بازنشستگان تلاش میکنند باید دید که کدام یک از گزینههای شهرداری در تلاش هستند تا برنامه مدونی برای اداره این کلانشهر آماده میکنند؟ این در حالیست که انتظار میرود افراد دیگری هم از این لیست که حالا شده ۲۶ نفره انصراف دهند و تعداد کمتری باقی بمانند.
نظر شما :