علی بختیاری در گفتوگو با«وقایع اتفاقیه»:
به پوستاندازی کارشناسانه در جریان اصلاحات نیازمندیم / نباید جریان اصلاحات دچار مرگ سیاسی شود / ائتلاف با اصولگرایان از نظر ندا موضوعیت ندارد

روزنامه آنلاین وقایع اتفاقیه: حضور اصلاحطلبان در انتخابات مجلس قطعی است اما نوع کیفیت این حضور هنوز مورد تائید قرار نگرفته است. اصلاحطلبان قصد دارند تنها و تنها با مهرههای اصلاحطلب در انتخابات مجلس شرکت کنند. اکنون این سؤال به وجود میآید که آیا مردم به این جریتن در انتخابات مجلس بار دیگر اطمینان خواهند کرد و به لیستهای احتمالی و حداقلی اصلاحات رأی خواهند داد؟ برای پاسخ به این پرسش «وقایع اتفاقیه» با علی بختیاری نایب رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان به گفتوگو پرداخته که در ادامه میخوانید.
*فضای سیاسی اکنون سرد است
همواره در هفتههای نزدیک به هر انتخاباتی فضا با گذشته متفاوت می شود. برخی حوادث میتواند فضای سیاسی کشور را در این مقطع تغییر دهد. به عبارت بهتر جو هفتههای پایانی انتخابات مجلس متفاوت خواهد شد. اکنون فضای سیاسی کشور به علت مشکلات اقتصادی به تبع سیاست گذای خارجی و داخلی، برای احزاب مناسب نیست. اگر در شرایط فعلی انتخابات، برگزار شود مردم رقبتی به حمایت از یک جریان مشخص سیاسی ندارند.
*مردم بیش از اصلاحطلبان و اصولگرایان تمایل به عملگرایان دارند
هر مقدار به فضای انتخاباتی نزدیک میشویم کارگرد گروهها و احزاب پر رنگتر خواهد شد و احزاب در چنین شرایطی اطلاعات درست و شفاف را در اختیار مردم قرار خواهند گذاشت تا مردم بر اساس واقعیتها در انتخابات شرکت کنند. در حال حاضر بر اساس برخی نظرسنجیها و عدم تحقق وعدهها ،تمایل مردم به هر دو جناح کمتر شده و از دیدگاه شهروند اصولگرایی و اصلاحطلبی کارکرد ندارند. مردم به دنبال در قدرت قرار دادن جریان و شخصی عملگرا هستند تا به صورت عملیاتی ریشههای مشکلات کشور حل گردد.
*مردم از دولت و اصلاحطلبان سؤال دارند
امروز بحث مردم بر سر قابلیت اعتماد، اطمینان و اتکاست به جریان های سیاسی است. اکنون باید بررسی کرد که اعتماد مردم به جریان اصلاحات در چه سطحی است. اگر مردم اعتمادی به یک جریان نداشته باشند، اعتمادسازی در مورد ناکامیهای اصلاحطلبان( در فراکسیون امید) خریدار ندارد. اگر به درستی واقعیتها را با مردم در میان گذاشتیم و به مردم گفتیم که اگر نمایندگانی که ما به آنها معرفی میکنیم به مجلس نروند ، کشور در پرتگاه خطرناکی قرار میگیرد با این وجود این سؤال مهم پا برجاست که اگر جریان مخالف ما در قدرت قرار داشت، اکنون ما چه واکنشی به آنها نشان می دادیم. دولت فعلی تحریمهای بینالمللی را در چهار سال اول با رایزنی دیپلماتیک لغوکرد اما در دولت دوم روحانی دچار همان تحریمهای بینالمللی شدیم. در شرایط فعلی مردمی که بر اساس گفتههای اصلاحطلبان به دولت روحانی و مجلس دهم رأی دادند دیگر درصدد علت شکست دولت و مجلس نیست. اکنون مردم و حتی بدنه اصلاحات این سؤال را دارند که وعدههایی که به آنها داده بشده؛چه شد؟
*شعارهای اصلاحطلبان از نظر مردم عملیاتی نیست
اکنون نوعی عزم ملی نیاز است تا مردم بپذیرند برای افزایش درآمد دولت باید به اصلاحات اقتصادی و شفافسازی صورت بگیرد. این درحالی است که مردمی مشاهده کردند که اصلاحطلبان و دولت نه در سیاست ورزی داخلی موفق شدند و نه در حوزه بینالمللی پیروزی به دست آوردهاند و در حوزه اقتصادی نیز ارزش پول ملی به کمتر از یکسوم کاهشیافته است و تلاطم بازارهای ارز ، سکه ، طلا و مسکن افزایش یافته و این مورد باعث شده مردم نسبت به جریان سیاسی حاکم بیاعتماد میشوند. حال وقتی مردم میدانند که بر اساس برنامهها و شعارهای اصلاح طلبان هیچ بهبودی در وضعیت داخلی صورت نمیگیرد، طبیعتًا کسی به حرف این جریان گوش نمیدهد.
*شعارهای عملیاتی و آرا خاکستری سرنوشت انتخابات را مشخص میکنند
در هر جریان سیاسی طیفهایی از جامعه وجود دارند که پایبندی کامل به تفکر سیاسی خاصی دارند. این افراد که وابستگی به تفکر سیاسی خاصی دارند، تلاش میکنند آن تفکر سیاسی اقدامات مثبتی در هر شرایطی انجام دهد اما طیفی هم از هستند که بین شعارهایی که توسط جریان های سیاسی اعلام میشود؛ انتخاب میکنند و این شعارها را با واقعیتها منطبق میکنند. میزانی از مردمی که به گفتمان سیاسی خاصی وابستهاند، درصد پایینی است و اثر چندانی در سرنوشت انتخابات ندارد. این خاکستریها هستند که سرنوشت هر انتخاباتی را مشخص میکنند. محمود احمدینژاد در عین ناباوری، رئیسجمهور شد اما چه کسی او را پیروز کرد؟ آرای خاکستری که تا لحظه آخر در حال رصد بودند که کدام شعار قابلیت اجرایی دارد به احمدی نژاد رای دادند. در حالی که در آن زمان اصلاح طلبان درگیر شعارهای بسیار روشنفکرانه و دور از دسترس بودند و محمود احمدی نژاد بدون هیچ پشتوانه خاصی آرا خاکستری را به سمت خود هدایت کرد.
*ندای ایرانیان به آرمانهایش پایبند است
حزب ندای ایرانیان هنوز به تصمیم قطعی در مورد نوع شرکت در انتخابات نرسیده است. ما هیچ عهد و اخوتی با جریان خاصی در حزب نبستهایم. به شعارهای اولیه خود پایبندیم و به این مسئله معتقدیم که باید پوستاندازی دقیق و کارشناسانه ای در جریان اصلاحات به وجود آید. نسل جدید اصلاحطلبان که خوشفکر هستند ،باید مدیریت این جریان و خیلی از سمتها را در دست گیرند. در عرصه مجلس و دولت این نسل جوان است که باید ورود پیدا کند. نسل کنونی و مهره های فعلی اصلاحات باید به اتاق فکر جریان اصلاحات برند و نقش حامی و پشتیبان نسل جدید را ایفا کنند.
*عهد و اخوت با دولت نبسته ایم به روحانی تذکر میدهیم
ندای ایرانیان پایبند به حمایت از دولت است و هر جا دولت اشتباهی مرتکب شده؛ ندای ایرانیان یا بیانیه داده و یا موضعگیری و مکاتبه کرده است .اگر مشکلی در دستگاه قوه قضائیه وجود داشته است، ندای ایرانیان موضعگیری کرده . درنتیجه به صرف اینکه ندای ایرانیان طرفدار دولت است؛ دلیلی وجود ندارد که از دولت حمایت مطلق کنیم.
*ندا فعلا بنای ورد مستقل به انتخابات ندارد
ندا تا این لحظه تصمیم به ورود مستقل به انتخابات مجاس ندارد و طبیعتا چون در طیف جریان اصلاحات در حال فعالیت هستیم ، از مدار اصلاحطلبی خروج نخواهیم شد اما به شرط اینکه جریان اصلاحات نیز پوست بی اندازد و تحول نسلی را بپذیرد زیرا اگر اصلاحات اصلاح نپذیرد محکوم به شکست خواهد شد. همچنین فارغ از شکست و پیروزی باید به این موضوع فکر کرد که جریان اصلاحات به سمت پویایی حرکت کند وگرنه انتخابات زودگذر هستند . باید به گونه ای رفتار کرد که به فرض اینکه در این دوره انتخابت پیروز نشدیم؛ جریان اصلاحات دچار مرگ سیاسی نشود.
*ندا از مرگ سیاسی جریان اصلاحات جلوگیری میکند
حزب ندا در پی آن است که جریان اصلاحات دچار مرگ سیاسی نشود. به همین جهت بر پوستاندازی و تعامل پا فشاری میکند. ندا با هر طیفی در جریان اصلاحات تعامل خواهد کرد اما از اصول و چارچوبهای خود کوتاه نخواهد آمد
*ائتلاف با اصولگرایان ازنظر ندا ممنوع است
اینکه ندای ایرانیان با ائتلاف با اصولگرایان در مجلس همراه باشد، محال است، درواقع آبشخور فکری ما برای حکومتداری با اصولگرایی جداست. البته ممکن است اشتراکاتی با اصولگریان داشته باشیم اما در بسیاری از موارد با این جریان تعریف مشترکی نداریم. درنتیجه طبیعتاً نمیتوانیم با اصولگرایان به ائتلاف برسیم. چندین سناریو برای ورود حزب و به انتخابات مجلس همراه با فرصتها و تهدیدهای مختلف طراحیشده و در حال بررسی آن هستیم و کماکان در جریان اصلاحات و شورای عالی اصلاحطلبان خواهیم ماند. آنچه باعث پویا شدن جریان اصلاحات شده را مورد ارزیابی قرارمی دهیم و معتقدیم باید به این مورد تن داد و در غیر این صورت پیله پاره نمیشود آن پروانه متولد نمی کردد
نظر شما :