مهدی مطهرنیا در گفت‌وگو با «وقایع اتفاقیه»:

واشنگتن به دنبال ضربه ابتدایی به ایران نیست / استراتژی جوجیتسو علیه ایران در حال اجراست / آمریکا در حال تکمیل نقشه خود برای رهبری امنیتی برجهان است / ائتلاف در خلیج‌ فارس برای ایجاد نظام حقوقی جدید در باب انرژی جان است

۲۲ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۴:۳۷ کد : ۵۵۷۴ اصلی تیتر یک
این کارشناس معتقد است: دراین‌بین شکل دادن به‌نظام حقوقی جدیدی که استقرار نیروهای آمریکا و ائتلاف جهانی با فرماندهی آمریکا را ایجاد کند، در حال شکل گرفتن است. آنچه در باب گرفتن نفت‌کش‌ها از سوی آمریکایی‌ها در جبل‌الطارق به‌وسیله انگلستان بوجود آمد، منجر به پیاده‌سازی استراتژی جوجیتسو شد
واشنگتن به دنبال ضربه ابتدایی به ایران نیست / استراتژی جوجیتسو علیه ایران در حال اجراست / آمریکا در حال تکمیل نقشه خود برای رهبری امنیتی برجهان است / ائتلاف در خلیج‌ فارس برای ایجاد نظام حقوقی جدید در باب انرژی جان است

روزنامه آنلاین وقایع اتفاقیه: نقشه امنیتی جهان از نظر ایالات‌متحده نقشه‌ای ثابتی است که از اوباما تا ترامپ در حال اجری آن هستند. ایران نقش مهمی در این نقشه امنیتی دارد و تحرکات اخیر در حوزه خلیج‌فارس نشان از تکمیل این فرآیند دارد. به نظر می‌رسد ایران باید دقت بیشتری داشته باشد تا در زمین‌بازی که آمریکا قصد دارد ایران را در درون آن بی اندازد، نیفتد. دراین‌ارتباط «وقایع اتفاقیه» با مهدی مطهرنیا به گفت‌وگو پرداخته که در ادامه می‌خوانید.


*آینده تقسیمات قدرت ازنظر آمریکا


 هارترند بزرگ ازنظر ایالات‌متحده در حال شکل‌گیری است. از شمال آفریقا تا تبت سه قسمت معنادار و دارای تعریف مشخص استراتژیک را می‌توان از هم جدا کرد. هارترند نو (از شمال غربی آفریقا تا جنوب عراق) هارترند مرکزی (فلات ایران) که ایران در مرکزیت آن از اهمیت برخوردار است. هارترند علیا (تبت و سرزمین‌های چین) را دربرمی گیرد.


*فرصت ایران برای آمریکا


آمریکا اولیت استراتژیک خود را در شکل‌دهی به نظم نوین جهانی در تسلط به هارترند نو قرار داده است. از طرف دیگر زی لند نو هم در حال شکل‌گیری است. از کانادا به ژاپن، از ژاپن به شبهه جزیره کره و از شبهه جزیره کره به حد فاصل تنگه هرمز تا خلیج عدن و از آنجا به استرالیا و از استرالیا به آمریکای لاتین. زی لند بزرگ هلالی با هارترند بزرگ در منطقه‌ای پیدا می‌کند که هم‌اکنون هدف اصلی آمریکاست (تنگه هرمز تا خلیج عدن) ازاین‌رو چالش ایران در حال تبدیل‌شدن به فرصت است تا آمریکا هم بزرگ‌ترین حجم نیروی نظامی خود را بدون درد سر در منطقه مستقر کند؛ و هم بتواند چین را در محاصره مثلثی خود از افغانستان به تنگه هرمز و از تنگه هرمز به شبهه جزیره کره قرار دهد.


*رژیم حقوقی آمریکایی برای جابجایی انرژی


دراین‌بین شکل دادن به‌نظام حقوقی جدیدی که استقرار نیروهای آمریکا و ائتلاف جهانی با فرماندهی آمریکا را ایجاد کند، در حال شکل گرفتن است. آنچه در باب گرفتن نفت‌کش‌ها از سوی آمریکایی‌ها در جبل‌الطارق به‌وسیله انگلستان بوجود آمد، منجر به پیاده‌سازی استراتژی جوجیتسو شد و ایران نفت‌کش‌های انگلستان را ضبط کرد و اکنون انگلستانی‌ها، فرانسوی‌ها، ژاپنی‌ها، کره جنوبی و رژیم حاکم بر تلاویو هم‌اکنون راه خود را به خلیج‌فارس بازکرده‌اند و آمریکا به ‌آرامی در پی شکل دادن به یک تیم حقوقی جدید برای نقل‌وانتقال انرژی از تنگه هرمز به خارج این تنگه است.


* ایجاد اجماع علیه ایران


آمریکا توانست ایران را فربه ‌سازی کند و خود را ضربه‌پذیر نشان داد. آمریکا از این فضا در حال استفاده است تا تمامی نیروهای بین‌المللی موافق با خود را به سمت و سوی خلیج‌فارس هدایت کند.


* استراتژی جوجیتسو


 البته آمریکا به هیچ وجه خواهان زدن ضربه اول به ایران نیست. این مورد به‌صورت آشکارا از سوی ایران اعلام‌شده و او در ماجرای نفت‌کش‌ها و فجیره، حمله پهباد ها به آرام کو، حمله موشکی به منطقه سبز عراق و سپس انفجارهایی که در خلیج‌فارس برای نفت‌کش‌ها رخ داد و ماجرایی که منجر به توقف نفت‌کش‌ها ایرانی بریتانیا شد. دبه دنبال اجرای استراتژی جوجیتسو علیه تهران هستند. ترامپ به دنبال پارادایم آشوب، دکترین بازیگر دیوانه، استراتژی ابهام است؛ و در نظر دارد بر اساس این سه پارادایم استراتژی جوجیتسو را پیدا کند یعنی تحریک می کند، جاخالی می‌دهد و پرتاپ می‌کند. ازاین‌رو با توجه به تهدیداتی که انجام‌شده ما شاهدروی کار آمدن یک نظام حقوقی جدید هستیم.

 مصاحبه گیرنده: احسان اسقایی

کلید واژه ها: استراتژی آمریکا در مورد ایران وقایع اتفاقیه نقشه امنیتی جهان خاور میانه و آمریکا حضور نظامی آمریکا در خارور میانه میانجی گری بین ایران و آمریکا آمادگی جنگ ایران و آمریکا مهدی مطهر نیا هارتلند علیا فلات ایران احسان اسقایی


( ۲ )

نظر شما :