علی صوفی در گفتوگو با «وقایع اتفاقیه»:
دولت در شنیدن صدای مردم کوتاهی میکند / امیدی به بهبود شرایط از نظر مردم نیست / اصلاحطلبان قربانی نا امیدی مردم خواهند شد / انتخابات تحریم نخواهد شد اما بیقید و شرط هم در انتخابات شرکت نمیکنیم / انحلال صندوقهای رأی انحلال مردم است

روزنامه آنلاین وقایع اتفاقیه: انتخابات مجلس تا چند ماه دیگر آغاز میشود و اصلاحطلبان و اصولگرایان درصدد هستند از هم اکنون برای حضور در انتخابات زمینه سازی کنند. مسئله تحریم انتخابات از سوی اصلاحطلبان به حاشیه رفته است و اکنون مشارکت مشروط در انتخابات و حمایت از کاندیداهای شناخته شده اصلاحطلب در دستور کار قرارگرفته است. برای بررسی این مورد «وقایع اتفاقیه» با علی صوفی دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات به گفتوگو پرداخته که در ادامه میخوانید.
* مردم ناراضیاند چرا؟
مردم از شرایط فعلی به دلیل مشکلات مختلف ازجمله معضلات اقتصادی، ناراضی هستند. مردم عامل مشکلات اقتصادی کنونی در وهله اول فساد اقتصادی درون سیستم دولت میدانند و در وهله بعدی ناکارآمدی سیستم دولتی را عامل هرج و مرج اقتصادی کنونی میدانند. مردم از نهادهای انتخاباتی بیشتر انتظار داشتند و انتظارات آنها برآورده نشده است. مردم دچار یاس و ناامید شدهاند که عامل آن را تنها دولت نیست. متأسفانه این نا امیدی در مورد تنها مرجع امید مردم یعنی صندوق رأی نیز به وجود آمده است.
* مردم از اصلاحطلبان رضایت ندارند
مردم به پیشنهاد اصلاحطلبان در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری شرکت کردند و از این طرق حجت را بر اصلاحطلبان تمام کردند. ضمن اینکه اصلاحطلبان هم چارهای نداشتند جز اینکه تن به معرفی چهرههای غیر شاخص و حداقلی دهند. کاندیداهایی که وجه اصلاحطلبی بارزی نداشتند و با توجه به رد صلاحیت اصلاحطلبان شاخص بر جایگاه آنها نشستند.
* اصلاحطلبان چارهای جز شرکت در انتخابات نداشتند
در غیاب اصلاحطلبان در حاکمیت، نتایج مصیبت باری ایجاد شده بود. اصلاحطلبان ناچار بودند به هر شکلی جریان حاکم را کنار زده و از مردم بخواهند که برای رسیدن به مقصود به کاندیداهای حداقلی آنها رأی بدهند. اصلاحطلبان نیز برای رضای کردن مردم چالشهای زیادی داشتند. این انتخاب برای اصلاحطلبان پیامد داشت زیرا این نمایندگان نتوانستند مطالبات و انتظارات مردم را برآوردند زیرا مردم نمایندگانی میخواستند که حتی دستگاه قضا را مجاب کند با قدرت بیشتری علیه فساد اقدام کند.
* دولت کوتاهی کرد
روحانی نیز باید وزرایی را به مجلس معرفی میکرد که جلوی رانتخواری و فساد را بگیرند اما دولت نیز اینگونه رفتار نکرد زیرا وزرا نیز بینش و دانش پیگیری خواست مردم را نداشتند. این موارد منجر به ناکارآمدی شد و مردم مشاهده کردند که نه تنها موانع ای از جلوی پای آنها برداشته نشد بلکه منتخبین آنها خود مانع شدند و به آنها پشت کردند. در نتیجه مردم بیاعتنا شدند و حتی به اعتراض خیابانی آنها نیز بیتوجه شد
* اصلاحطلبان قربانی نا امیدی مردم خواهند شد
دراین شرایط مردم به این نتیجه رسیدهاند که امیدی به بهبود اوضاع نیست . نا امیدی مردم چالش مهم اصلاحطلبان است. اصلاحطلبان قربانی نا امیدی مردم خواهند شد.
* انگزهای غیرسیاسی در انتخابات مجلس
در انتخابات مجلس البته شرایط با انتخابات ریاست جمهوری متفاوت است. در انتخابات مجلس انگیزههای محلی در حوزههای انتخابیه تعیینکننده است و این مورد عاملی است که انتخابات با مشارکت مردم همراه شود و تنها در تهران و مراکز استانهای بزرگ ممکن است با ریزش رأی مواجه شویم.
* خاتمی خط و مشی اصلاحطلبان را مشخص کرده است
اینکه اصلاح طلبان در شرایط کنونی چهکار باید انجام دهند توسط آقای خاتمی مشخصشده است. در دیداری که ایشان با حزب پیشروی اصلاحات داشتند قول و کلام خود را در مورد انتخابات اعلام کردند. آقای خاتمی صراحتا بر تحریم انتخابات خط باطل کشیده است. البته ایشان تأکید داشتند که اصلاحطلبان بدون قید و شرط نیز در انتخابات شرکت نخواهند کرد. همچنین ایشان از مردم خواستند که فداکاری کنند و برای مصالح ملی در پای صندوقهای رأی حاضر شوند زیرا انحلال صندوقهای رأی انحلال مردم دانستند. از سوی دیگر باید به این نکته توجه کرد که اصلاحطلبان با رویکرد سلبی در انتخابات مجلس شرکت نخواهند کرد.
مصاحبه گیرنده: احسان اسقایی
نظر شما :