وقایع اتفاقیه گزارش میدهد:
چگونه از ابتلا به سرطان پستان پیشگیری کنیم؟

روزنامه آنلاین وقایع اتفاقیه: بیماری سرطان پستان این روزها به یکی از مهمترین نگرانیهای خانمها تبدیل شده است. بسیاری از پزشکان این حوزه معتقدند که این بیماری اگر به موقع تشخیص داده شود درمان پذیر است و به سایر اندامها سرایت نخواهد کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی وقایع اتفاقیه٬ شایعترین سرطان مهاجم در زنان و دومین علت اصلی مرگ و میر در زنان پس از سرطان ریه است. پیشرفت در تشخیص و درمان از سال 1989 باعث کاهش نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان شده است. در سال 2017، در حدود 252710 مورد سرطان پستان در زنان تشخیص داده شده است که حدود 40610 خانم در اثر این بیماری مردهاند.
چرا ایجاد میشود؟
کسی علت دقیق سرطان پستان را نمیداند. پزشکها هم معمولاً نمیتوانند توضیح دهند که چرا زنی به سرطان پستان مبتلا میشود و زن دیگری نمیشود. آنها فقط میدانند که ضربه خوردن، کبود شدن، یا لمس پستان باعث بروز سرطان پستان نمیشود، و دیگر اینکه سرطان پستان مُـسری نیست یعنی کسی از کسی سرطان پستان نمیگیرد. اما به طور کلی عواملی را میتوان در ابتلای به سرطان پستان موثر دانست. عواملی مانند سن و سال٬ سابقه خانوادگی٬ سابقه باروری و یایسگی و ... .
از مهمترین عواملی که باید برای پیشگیری از این بیماری جدی گرفت غربالگری است. زنان بالای ۳۵ سال باید هر ماموگرافی سالانه را جدی بگیرند و زنان بالای ۲۰ سال هم معاینات بالینی دو سال یکبار را.
چگونه پیش گیری کنیم؟
برای بررسی هرگونه تغییرات در پستانها بهتر است خودتان پستانها را بهطور ماهیانه معاینه کنید. لازم به ذکر است همانطور که اشاره کردیم با بالا رفتن سن، عادت ماهانه، حاملگی، یائسگی، یا استفاده از قرص ضدحاملگی یا سایر هورمونها هم بعید نیست تغییراتی بهوجود آید. احساس کمی برآمدگی یا غیرهموار بودن طبیعی است. همچنین تورم و حساسیت به لمس درست پیش از شروع و در طول عادت ماهانه هم رایج است.
در صورت مشاهده هرگونه تغییر در پستانها باید با ارائهدهندۀ خدمات پزشکی تماس بگیرید. البته توجه داشته باشید که معاینۀ شخصی پستان جای تهیۀ منظم ماموگرام برای غربالگری و معاینۀ بالینی منظم پستان را نمیگیرد.
چه علایمی را جدی بگیریم؟
تغییر در حس (لمس کردن) پستان یا نوک پستان٬ برآمدگی یا سفت شدن پستان٬ حساسیت نوک پستان ٬ تغییر در ظاهر پستان٬ فرو رفتگی نوک پستان به داخل و ... از جمله عواملی هستند که بعد از مشاهده آنها باید سریعا به پزشک برای تشخیص قطعی مراجعه کرد.
به گزارش خبرنگار وقایع اتفاقیه این بیماری این روزها کنترل میشود و در صورت تشخیص به موقع میتوان به درمان آن امیدوار بود عوامل یاد شده را جدی بگیرید و در صورت مشاهده هرکدام به پزشک مراحعه کنید. البته ناگفته نماند که بسیاری از غدهها خوش خیم هستند و اصلا سرطانی نیستند اما تشحیص آن فقط با متخصص است.
نظر شما :