نعمت احمدی در گفت‌وگو با «وقایع اتفاقیه»:

خلیج‌فارس تبدیل به دژ نظامی شده است / بزرگ‌ترین رقیب نفتی ایران روس‌ها هستند آنها بشکه به بشکه نفت ایران را جایگزین می‌کنند / نتانیاهو نقاشی به دست ایران را رها نکرده و نخواهد کرد / جانسون از ایران زخم‌خورده درفکر انتقام است

۲۴ تیر ۱۳۹۸ | ۱۱:۰۰ کد : ۴۷۶۱ اصلی تیتر یک
نعمت احمدی معتقد است: به‌رغم اینکه برخی انرژی‌ها در حال رشد هستند اما نفت همچنان حرف اول را می‌زند. خلیج‌فارس نیز ۶۰ درصد نفت جهان را در خود جای‌ داده است و هزار بشکه نفت به ‌صورت روزنامه از تنگه هرمز رد می‌شود.
خلیج‌فارس تبدیل به دژ نظامی شده است / بزرگ‌ترین رقیب نفتی ایران روس‌ها هستند آنها بشکه به بشکه نفت ایران را جایگزین می‌کنند / نتانیاهو نقاشی به دست ایران را رها نکرده و نخواهد کرد / جانسون از ایران زخم‌خورده درفکر انتقام است

روزنامه آنلاین وقایع اتفاقیه  نفت هنوز کالای استراتژیک در جهان است. هرچند خلیج‌فارس بیش از نفت به منطقه‌ای استراتژیک بوده و خواهد بود. آمریکایی‌ها حتی در نظر دارند به بهانه حفظ امنیت خلیج‌فارس ناوهای جنگی سراسر جهان را در تنگه هرمز گرد هم آورد. به نظر می‌رسد آمریکا به هر بهانه‌ای به دنبال اجماع سازی علیه ایران است. برای بررسی این مورد «وقایع اتفاقیه» با نعمت احمدی حقوقدان بین‌الملل به گفت‌وگو پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.


*نفت هنوز کالایی استراتژیک است


 به‌رغم اینکه برخی انرژی‌ها در حال رشد هستند اما نفت همچنان حرف اول را می‌زند. خلیج‌فارس نیز 60 درصد نفت جهان را در خود جای‌ داده است و هزار بشکه نفت به ‌صورت روزنامه از تنگه هرمز رد می‌شود. هرچند عربستان و امارات به دنبال راه‌های دیگری برای انتقال نفت خود هستند. عربستان و امارات اقداماتی در این زمینه کرده‌اند.


*چین و هند و منطقه استراتژیک خلیج‌فارس


 چین بیش از 10 میلیارد دلار در خلیج عدن هزینه کرده و بزرگ‌ترین مناطق آزاد تجاری خلیج‌فارس را خارج از تنگه هرمز ایجاد کرده است. همچنین در بندر گواتر پاکستان نیز سرمایه‌گذاری کرده است که رقیب بندر چابهار است که توسط هندی‌ها در حال فعال شدن است. ازاین‌رو فعالیت در خلیج‌فارس سال‌هاست ادامه دارد.


*آمریکا و خلج فارس


 آمریکا نیز سال‌هاست ناوگان پنجم خود را در بحرین ایجاد کرده و بزرگ‌ترین پایگاه آمریکا در قطر است. امیر قطر همواره در این زمینه با آمریکا همراه است و عملا خلیج‌فارس تبدیل به پایگاهی نظامی شده است و از سوی دیگر آمریکا نیز رزم ناوهای خود را به این منطقه ارسال می‌کند. حضور آمریکایی‌ها در خلیج‌فارس در حمایت از چهار شیخ نشین نیست آن‌ها همواره تسلط بر شیرهای نفت دنیا را دنبال می‌کنند تا بر رگ‌های حیاتی جهان مسلط باشند. آمریکا در منطقه به دنبال افزایش نقش ژاندارمی خود است و شرکت‌هایی که در این منطقه سرمایه‌گذاری کرده‌اند متعلق به آمریکاست و با حضور خود از سرمایه شرکت‌های چندملیتی حمایت می‌کند.


* ایران و طناب پوسیده پوتین


 در این میان ایران برای صادرات نفت خود چشم امید به روس‌ها دارد. حال اینکه روس‌ها هیچ‌گاه دوست ایران نبوده بلکه رقیب سرسخت ایران هستند و اگر یک بشکه نفت از سهیمه ایران کم شود سهم آن به روس‌ها می‌رسد. به‌طوری‌که اکنون روسیه دومین تولیدکننده و صادرکننده نفت ایران است.


* اعراب و اسرائیل


 اعراب و اسرائیل نیز با توجه به دشمنی آمریکا با ایران در موقعیت مطلوبی قرارگرفته‌اند از زمانی که نتانیاهو در تلاویو قدرت را بر دست گرفته ترجیح بند سخنان خود را ایران قرار داده است و دورگردی در جهان می‌کند و با نقاشی علیه ایران متحد جمع می‌کرد. بعد از امضا برجام نیز تمام تسلط خود را بر روی شکست برجام قرارداد. ترامپ اجازه نداد که آمریکا در صنایع نفت ایران سرمایه‌گذاری کند تا بعدها به‌راحتی به آمریکا فشار آورد تا از برجام خارج شود.


*آمریکا به دنبال اجماع سازی علیه ایران


 آمریکا درصدد است از آب گل‌آلود در منطقه بگیرد تا استراتژی نظامی خود را در منطقه پیاده کند اما با مشکلاتی روبرو است. علت اینکه ترامپ  حمله به ایران بعد از سرنگونی هواپیمای بدون سرنشینش را لغو کرد به این مسئله بازمی‌گشت که اجماع جهانی را همراه نداشت. برجام این اجماع جهانی را از بین برده است. الآن آمریکا برای مقابله با ایران تنهاست و در حال ایجاد اجماع علیه تهران است. در مرحله اول در حال ایجاد ناتوی منطقه‌ای است آن‌هم به بهانه دفاع از منطقه هوایی و دریای منطقه نفتی خلیج‌فارس و در مرحله بهد. پایگاهای خود را در قطر و بحرین را فعال  کرده است . هواپیمای بی 52 و اف 22 و اف 35 را به منطقه آورده است. میلیاردها دلار هم درگذشته به اعراب اسلحه فروخته است و کارشناسان آمریکایی هم در منطقه وجود دارد. از سوی دیگر جانسون زخم ‌خورده در ایران در پرونده زاغری نیز احتمالا نخست‌وزیر خواهد شد. در این صورت ترامپ انگلستان را احتمالا کنار خود خواهد داشت. اعراب نیز از گذشته از آمریکا خواسته بودند با ایران برخورد نظامی شود. تلاویو نیز اعلام کرده با آمریکا همراه خواهد بود.


* بهانه برای محاصره تهران


 آمریکایی‌ها با چند حرکت کور در فجیره و نزدیکی جاسک بهانه‌هایی را به دست آورده‌اند که منطقه خلیج‌فارس را ناامن جلوه دهند و این ناامنی در حال تبدیل شدن به جنگی دریایی ایست. آمریکا قصد دارد برای مقابله با آن و مقابله با ایران ناتوی عربی راه بی اندازد. ترامپ نیز به این مسئله نیاز دارد از دی‌ماه فعالیت انتخاباتی آمریکا وارد فاز انتخاباتی خود خواهد شد و ترامپ برای پیروزی به سوژه نیاز دارد. ترامپ بعد از خروج از برجام استراتژی مهار تهران در دستور  در اولیوت قرار داده است.

 مصاحبه گیرنده: احسان اسقایی

کلید واژه ها: خلیج فارس نعمت احمدی جنگ امنیت خلیج فارس نفت ایران جنگ ایران و آمریکا ناتوی عربی وقایع اتفاقیه ایران و پوتین اتحاد اعراب و اسرائیل


نظر شما :