میراث بد مسکن مهر در دامن دولت روحانی

وقایع اتفاقیه: مسکن مهر پروژه ناموفق دولت اول احمدینژاد همچنان به عنوان میراث بد، یقه دولت روحانی را گرفته است. دولت نهم با هدف خانه دار کردن مردم گلنگ پروژهای را بر زمین زد که نه تنها باری از مشکلات مردم برنداشت، بلکه به میراثی بد به دولتهای بعدی منتقل شد و نارضایتی مردم از خانههای قوطی کبریتی به دنبال داشت.
سال گذشته سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی قول داده تا تکمیل و تحویل پروژه مسکن مهر تا پایان تیرماه ۹۷ انجام شود، به خالی بودن خانههای مسکن مهر اشاره کرد و گفت: خالی بودن مسکن مهر به این معنا نیست که متقاصی ندارند بلکه این واحدها صاحب دارند اما به دلیل نواقصی که دارند هنوز به صاحبان و متقاضیان تحویل داده نشده است.
مسکن مهر بیصاحب نیست
وی با بیان اینکه تعداد واحدهای خالی و بی صاحب مسکن مهر بسیار کم است، عنوان کرد: برای مدیریت این بخش از واحدهای خالی و بی صاحب مسکن مهر، توافقی بین وزارت راه و شهرسازی با کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی صورت گرفته که این واحدها در اختیار خانواده های تحت پوشش قرار بگیرد.
بدری درادامه گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، در خصوص تاثیر عدم تحویل به موقع مسکن مهر در بازار مسکن، اظهار داشت: این موضوع تاثیری بر بازار مسکن نخواهد داشت، بلکه میزان نارضایتی مردم به خصوص افراد نیازمند جامعه را ایجاد می کند.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در خصوص عملکرد وزارت راه و شهرسازی در زمینه تکمیل مسکن مهر، گفت: دولت قول داده است که پروژه مسکن مهر را تا پایان تیر ماه سال 97 به اتمام برساند و همه واحدها را تکمیل و تحویل متقاضیان دهد.
اما وعده این نماینده همچنان عملیاتی نشده است چرا که احمد اصغریمهرآبادی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم درباره جدیدترین وضعیت پروژههای مسکن مهر، اظهار کرد: از ابتدای آغاز طرح مسکن مهر تاکنون یک میلیون و 700 هزار واحد تحویل متقاضیان شده، از این تعداد 700 هزار توسط دولت نهم و دهم و یک میلیون واحد نیز در دولت یازدهم و دوازدهم (طی 5 سال اخیر) به متقاضیان واگذار شده است.
300 هزار واحد مسکن مهر باقیمانده است
وی با بیان اینکه هماکنون حدود 300 هزار واحد مسکن مهر باقیمانده که در مراحل مختلف ساخت قرار دارند، افزود: بسیاری از این واحدها آماده تحویل است، اما به دلیل نبود انشعابات قابل واگذاری به متقاضیان نیست.
وی ادامه داد: برای تحویل این واحدها، دستگاههای خدماترسان نیازمند اعتبار هستند. دولت تا جایی که توانسته برای حل این مشکل تلاش کرده به طوریکه کارگروهی ویژه در ریاستجمهوری با حضور وزارتخانههای راه، نیرو، کشور و... به ریاست معاون اول رئیسجمهوری تشکیل شده تا منابع مالی مورد نیاز تامین شود.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نیاز 11800 میلیارد تومانی مسکن مهر برای تکمیل افزود: از این رقم حدود 4800 میلیارد تومان برای ساخت و تکمیل خدمات روبنایی مانند مدرسه، مسجد، کلانتری و... و 4000 میلیارد تومان نیز برای تامین زیرساختهای مربوط به آب، برق و فاضلاب نیاز است.
مهرآبادی بیان کرد: حدود 3000 میلیارد تومان باقیمانده نیز مربوط به محوطهسازی، آمادهسازی و اجرای دیوار حائل پروژههای مسکن مهر است که باید تامین شود.
ادامه مسکن مهر توجیه ندارد
بههرحال برای این پروژه عظیم ملی سرمایههای بسیار زیادی به کار گرفتهشده و پولهای گزاف و هنگفتی از منبع بیتالمال برای آن هزینه شده است؛ و با وجود خالی ماندن تعداد کثیری از واحدهای مسکونی مسکن مهر انتظار میرود دولت هرچه سریعتر نسبت به تکمیل طرح ملی مسکن مهر اقدامات عاجلی صورت دهد. قابلذکر است که به عقیده بسیاری از کارشناسان ادامه ساخت مسکن مهر توجیه اقتصادی، اجتماعی نداشته و دولت باید جایگزین مناسبی برای این طرح ازجمله استفاده از بافتهای فرسوده و ساخت واحدهای اجارهای دولتی داشته باشد.
نظر شما :