عارف بر لزوم گفتن از موانع و تلاش اصلاحطلبان تاکید کرد
استراتژی «سکوت» میشکند؟

روزنامه آنلاین وقایع اتفاقیه: «شاید لازم باشد علاوه بر اطلاعرسانی به مردم درباره فعالیتهای صورت گرفته درخصوص برخی موانع بر سر راه تحقق وعدههای داده شده با مردم صادقانه صحبت کنیم تا بدانند ما تلاش کردیم جلوی برخی رخدادهای ناخوشایند را بگیریم اما توفیقی حاصل نشد.» این بخشی از صحبتهای محمدرضا عارف، رییس فراکسیون امید در دیدار با کارگروه شهرسازی و معماری بنیاد امید ایرانیان است که نشان میدهد، رییس عمدتا ساکت فراکسیون امید که میزان رایاش در انتخابات مجلس شورای اسلامی دور دهم حتی از رای محمدرضا خاتمی در مجلس ششم هم پیشی گرفت، تصمیم دارد بالاخره با مردم از «موانع» سخن بگوید.
به گزارش امیدنامه؛ محمدرضا عارف که دیروز در بنیاد امید با یکی از کارگروههای این بنیاد دیدار داشت، تاکید کرد که بنیاد امید با تشکیل اتاق فکر در زمینههای راهبردی و کلان، برنامههای توسعه و پیشرفت و تشکیل کارگروههای تخصصی در جهت آسیبشناسی موضوعات مختلف اجتماعی، فرهنگی و علمی قدم برمیدارد.
او همچنین در جریان این دیدار به مباحثی چون آسیبشناسی عملکرد مدیریت شهری و نقاط ضعف و قوت آن، پاسخگویی به انتظارات مردمی در این زمینه، مباحث مهمی چون حاشیهنشینی، بافتهای فرسوده، سیاستهای مدیریت شهری و حملونقل عمومی که به آن کمتر پرداخته شده است، تاکید و البته اذعان کرد که داشتن مسکن که آرزوی دستنیافتنی برای بخشی از جامعه شده است باید با برنامهریزی مناسب به سمت احقاق این حق که در قانون اساسی نیز به آن اشاره شد، رفت.
گرچه این نشست انتخاباتی نبود و اعضای آن نیز تنها کارگروههای تخصصی بنیاد امید ایرانیان بودند اما محمدرضا عارف در خلال این دیدار به نکتهای اشاره کرد که به نظر باید رخداد مهمی برای فراکسیون امید و اصلاحطلبان تلقی شود.
عارف ضمن تاکید بر لزوم گفتوگو با مردم اشاره کرد که «شاید لازم باشد علاوه بر اطلاعرسانی به مردم درباره فعالیتهای صورت گرفته درخصوص برخی موانع بر سر راه تحقق وعدههای داده شده نیز با مردم صادقانه صحبت کنیم تا بدانند ما تلاش کردیم جلوی برخی رخدادهای ناخوشایند را بگیریم اما توفیقی حاصل نشد.»
او همچنین در بخش دیگری از صحبتهای خود به ارایه برنامههای راهبردی برای انتخابات مجلس یازدهم نیز اشاره کرد و گفت «متاسفانه بخشی از سرمایه اجتماعی به دلایل گوناگون از جمله ناکارآمدی بخشهایی از نظام اداری و تصمیمگیری از دست رفته است و باید به فکر بازگرداندن نشاط به جامعه و بالا بردن سطح مشارکت مردم در همه زمینهها به خصوص در انتخابات باشیم.»
آنچه عارف دیروز و 226 روز مانده به انتخابات به آن اشاره میکند، دغدغه و شاید به بیانی بهتر مطالبه جدی بدنه اجتماعی اصلاحطلبان بوده و هست. اما چرا این اتفاق رخ نداد و چرا فراکسیون امید مجلس نتوانست کارکرد مناسبی را که انتظار میرفت، داشته باشد؟
زمانی که فهرست انتخاباتی تحت عنوان امید برای انتخابات مجلس در همه استانها به ویژه تهران منتشر شد، انتقادات کم نبود. یکی از جدیترین انتقاداتی که از سوی مردم شنیده میشد «ناشناخته» بودن اسامی بود. انتظارها از سیاستگذاران اصلاحطلب این بود که نیروهای جدیتر و سرشناس را به پارلمان بفرستند اما عملا این اتفاق با تصمیم نهادهای نظارتی بینتیجه ماند. با این حال قرار بر این شد که تیمی حرفهای از مجموعه اصلاحطلبان خارج از مجلس تلاش کنند تا همراه با تیمی که در داخل مجلس حضور دارند، خواستههای بدنه اجتماعی اصلاحطلبان را از طریق مناسبات پارلمانی پیش ببرند. این اتفاق هم اما بنا به دلایل متعدد از جمله اعمال فشار از سوی برخی دستگاهها هر روز بیشتر رنگ باخت و بیانگیزگی نیز میان چهرههای اصلاحطلب ایجاد کرد که نشان میداد این راهبری باید از داخل مجلس صورت گیرد.
اما آنچه در مجلس هم رخ داد با وجود اقدامات مثبت و رو به جلو باز هم مردم را به ادامه این راه امیدوار نگه نداشت و ضعفها و کمبودها بیشتر به چشم آمد. یکی از دلایل شاید عدم راهبری درست هیاتمدیره این جریان در مجلس باشد اما یکی دیگر از دلایلی که احتمالا هر روز بر ناامیدی مردم افزود «سکوت» در مقابل برخی موانع بود.
به دلیل ضعف رسانهای و البته کار تشکیلاتی بسیاری از اقدامات مثبت و تاثیرگذار کمتر دیده شد و البته اقداماتی که در دستور کار اما با موانعی روبهرو بود نیز اطلاعرسانی نشد؛ موضوعی که محمدرضا عارف نیز که در اغلب مواقع سکوت را بر گفتن ترجیح میداد به آن اشاره دارد. این اظهارنظر نشان میدهد که احتمالا در آستانه انتخابات دور یازدهم مجلس شورای اسلامی، استراتژیها اندکی تغییر میکند و گفتوگو با مردم از راهی صادقانهتر و بیپرواتر پیش خواهد رفت.
نظر شما :