چرا با وجود افراد اقتصاددان در دولت، روحانی به یک چهره اصولگرا اعتماد کرد؟
رحمانیفضلی شایستگی ماموریت جدید روحانی را دارد؟

روزنامه آنلاین وقایع اتفاقیه: صحبت از چهرهای است که او را مهره مورد اعتماد و تاکید علی لاریجانی در دولت میدانند؛ رسانهها حضورش در دولت را سهم علی لاریجانی میدانند، آن هم در حساسترین و یکی از مهمترین وزارتحانههای دولتی! عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور حسن روحانی.
در روزهایی که از علی یونسی به عنوان گزینه نهایی برای تصدی وزارت کشور یاد میشد اما روحانی در 13 مرداد ماه 1392، « عبدالرضا رحمانی فضلی » را به همراه 17 نفر دیگر از کابینه دولت تدبیر و امید برای گرفتن رای اعتماد از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بهارستاننشینان معرفی کرد و او حالا 5 سال بر صندلی وزارت کشور تکیه زده و بعید هم به نظر میرسد که تا پایان دولت دوزادهم از این مسئولیت کنار برود.
این روزها بسیاری از وزرا بخصوص اصلاح طلبان دولت زیر تیغ استیضاح بهارستاننشینان قرار گرفتهاند اما در این بین وزیر کشور حسن روحانی از چنان حاشیه امنی برخوردار است که نه نمایندهای به سراغ استیضحاش میرود و نه سوالی از او در صحن علنی مطرح میشود. تازه رئیسجمهور به او مسئولیت سخنگویی اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور را نیز میدهد.
رحمانی فضلی کیست؟
وی 59 ساله و متولد ۱۳۳۸ در شیروان خراسان شمالی و دارای دکترای جغرافیا گرایش برنامهریزی و کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی از دانشگاه تربیت مدرس است.
رحمانی فضلی معاون سیاسی صدا و سیما، رئیس دیوان محاسبات کشور، نماینده دوره چهارم مجلس شورای اسلامی و قائم مقام شورای عالی امنیت ملی و معاون اجتماعی، فرهنگی رسانهای در دوره علی لاریجانی بوده است.
نکته قابل توجه در این مسئولیتها این است که او همواره در این دوران کنار علی لاریجانی بوده و از این جهت افکار عمومی بر این اعتقاد هستند که او بیش از آنچه مورداعتماد رئیسجمهور باشد مورد اعتماد رئیس مجلس است.
با پیروزی حسن روحانی در انتخابات 29 اردیبهشت 96، بسیاری از رسانههای حامی دولت و اصلاحطلب خواستار معرفی فرد دیگری برای وزارت کشور در دولت دوازدهم بودند، از محمد شریعتمداری نیز برای تصدی این سمت یاد میشد، اما با این وجود روحانی این بار هم برای دولت دوم خود یار نزدیک علی لاریجانی را به مجلس معرفی کرد. جالبتر هم اینکه رحمانی فضلی از جمله وزرایی بود که رای اعتماد بالایی از نمایندگان مجلسی که اکثریت آن را اعضای لیست امید تشکیل میدادند، گرفت.
با تشکیل کابینه، جایگاه رحمانیفضلی در دولت مستحکم تر شد، رحمانی فضلی به قدری در دولت اعتدال اعتماد به نفس گرفته است که حتی از رئیس جمهور میخواهد تیم اقتصادی را زیر نظر او قرار دهد تا بتواند مشکلات معیشتی مردم را حل کند. هرچند روحانی این مسئولیت رو به او نسپارد اما در مقابل مسئولیت جدیدی به چهره اصولگرای دولت داد، او را رییس ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور کرده است.
حالا سوال اینجاست آیا رحمانی فضلی گزینه مناسبی برای مسئولیت جدید است و اساسا او تا چه میزان فردی رسانه ای است؟
مرور کارنامه 5 ساله وی در دولت نشان میدهد که رحمانیفضلی از جمله دولت مردانی بوده که روی خوشی به رسانهها نشان نداده است. هرچند گفتوگوهایی مقطعی با برخی رسانهها داشته و یا در طول یک سال گذشته تنها یک بار نشست خبری گذاشته است اما کارنامه او نشان میدهد که ارتباط خوبی با اصحاب رسانه نداشته و خود را کمتر در معرض مصاحبه با خبرنگاران قرار میدهد.
در چهارشنبههایی که جلسات دولت برگزار و بسیاری از وزرا در حاشیه آن در جمع خبرنگارن حاضر میشوند رحمانیفضلی بدون آنکه توجهی به رسانهها و خبرنگاران داشته باشد حیاط دولت را ترک میکند.
برخی خبرنگاران نیز او را وزیر مغرور میدانند، او حتی معتقد است که اخبار مربوط به وی باید در صدر اخبار صداوسیما قرار گیرد و از اینکه مصاحبههای او به طور کامل از صداوسیما پخش نمیشود ( بخش کوتاهی از سخنرانیها و مصاحبههایش پخش میشود)خبرنگاران را تحریم و با آنان مصاحبه نمیکند.
در معدود دفعاتی هم که گفتوگو میکند دفترش پس از ساعاتی تکذیبیه ارسال و منکر گفتههای وزیر میشود، از جمله درباره یکی از اظهارنظرهایش درباره ورود پولهای کثیف به انتخابات که وی درنهایت پس از آنکه موضوع به مجلس کشیده شد و نمایندگان خواستار توضیح او در باره این مسئله شدند، از اساس موضوع پیش آمده را تکذیب و آن را ساخته و پرداخته رسانهها عنوان کرد.
ضعف در انتخاب نمایندگان عالی دولت در استانها و باقی ماندن برخی از فرماندارن دوره احمدینژاد در دولت روحانی از عمده انتقادهایی بود که همواره به رحمانیفضلی مطرح میشد اما اعتمادهای پیدرپی رئیسجمهور به وی نشان میدهد که وی برنامه و منش او را حتی با وجود باقی ماندن فرمانداران و مدیران دوره احمدینژاد در دولت قبول دارد و اگر حرف رئیسجمهور مبنی بر اصل شایسته سالاری در دولت مبنا قرار دهیم گویا رحمانیفضلی از نظر آقای روحانی شایستهترین در میان وزرا و معاونان و مشاوران روحانی بوده است!
از سوی دیگر انتخاب رحمانیفضلی این پیام را به اصلاحطلبانی که در برخی امور منتقد برنامههای رئیسجمهور هستند، میدهد که حسن روحانی برای آینده سیاسی خود ترجیح میدهد با علی لاریجانی کار کند تا حامیان سابق ایام مبارزات انتخاباتیاش.
حالا با تمام این تفاصیل رئیسجمهور در حالی که دولتش سخنگو ندارد و بیش از دو ماه از بیسخنگویی کابینه میگذرد و با آنکه در بین مشاوران و معاونانش چهرههای اقتصادی فروانی دارند باز هم به چهره اصولگرای دولت اعتماد کرده و مسئولیت ریاست ستاد اطلاعرسانی و تبلیغات اقتصادی کشور را به او سپرده است، حالا باید منتظر ماند و دید رحمانیفضلی در سمت جدیدش تعاملی مناسب با رسانهها خواهد داشت یا خیر؟
نظر شما :