بیم جهانی از شیوع بیماری به نام آلزایمر

روزنامه آنلاین وقایع اتفاقیه: امروز روز جهانی بیماری است که تقریبا بیشتر مردم از جهان از ابتلای به آن بیم دارند٬ بیماری آلزایمر.
بنا به گزارش خبرگزاریهای رسمی ایران با توجه به افزایش رشد سالمندی در ایران و کسب رتبه سوم جهانی در این زمینه، دو تا سه دهه آینده، ۲۵ درصد جامعه را سالمندان تشکیل میدهند و یکی از بیماریهایی که سالمندان را تهدید میکند،" بیماری آلزایمر" است.
معصومه صالحی _ مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران پیشتر در یک کنفرانسی اعلام کرده بود: آلزایمر هفت تا ۹ درصد سالمندان در سنین مختلف را درگیر میکند. آلزایمر نوعی از بیماری دمانس است که درمانناپذیر بوده و ۶۰ درصد مبتلایان دمانس را در برمیگیرد. در مجموع هر سه ثانیه در جهان یک نفر به دمانس مبتلا میشود. ۵۰ میلیون نفر در دنیا با "دمانس" زندگی میکنند و به طور تخمینی ۷۰۰هزار نفر سالمند در ایران مبتلا به دمانس هستند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی وقایع اتفاقیه٬ بیماری آلزایمر که بسیاری از ما آن را با فراموشی اشتباه می گیریم نشانهها و عوامل متعددی دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
این بیماری علائم و نشانههایی دارد که با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرسها و اسمها آغاز میشود. در آلزایمر، تخریب و مرگ سلولهای مغزی و همچنین تخریب ارتباط بین آنها باعث کاهش دائم حافظه و عملکرد ذهنی میشود.اقدامات پزشکی فعلی برای بیماری آلزایمرو استراتژیهای مدیریت آن میتواند به طور موقت علائم را بهبود بخشد که اغلب در به حداکثر رساندن کارایی و حفظ استقلال بیمار موثر است. از آنجا که هیچ درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد، قرار گرفتن هر چه سریعتر بیمار در شبکه خدمات حمایت کننده بسیار مهم است.
اما نکته مهم دیگری در تشخیص و یا مشکوک شدن اطرافیان به اینکه فرد دچار آلزایمر است یا نه وجود دارد. هر شخصی گاهی دچار فراموشکاری می شود. این که گاهی شخص به یاد نیاورد دسته کلید را کجا گذاشته است یا نام یک آشنا را به خاطر نیاورد طبیعی است. اما اختلال حافظه ناشی از آلزایمر، دائم و وخیم شونده است و توانایی و عملکرد فرد را در محیط کار و منزل تحت تأثیر قرار می دهد. افراد مبتلا به آلزایمر ممکن است: عبارات و سوالات خود را بارها و بارها تکرار کنند و متوجه نباشند که قبلا آن سوال را پرسیده اند. حتی ممکن است که مکالمات، ملاقات ها و مناسبت ها را فراموش کنند و بعدا ًنیز به یاد نیاورند.
از دیگر نشانههای آلزایمر میتوان اختلال در توانایی تمرکز اشاره کرد. آلزایمر باعث اختلال در توانایی تمرکز و تفکر به خصوص در مفاهیم انتزاعی مانند اعداد می شود. بیماران ممکن است در مدیریت مالی، تنظیم یادداشت ها و صورتحساب ها و پرداخت به موقع آنها با مشکل مواجه شوند. حتی با پیشرفت این اختلال ممکن است توانایی فرد برای فهم و محاسبه اعداد با مشکل مواجه شود.
اما شاید از خود بپرسید علت ابتلا به آلزایمر چیست باید گفت: سالخوردگی٬ سابقه خانوادگی آلزایمر یا حمل برخی از ژنها میتواند باعث ابتلا به بیماری آلزایمر در افراد شود.
اما هستند فعالیتهایی که باعث عدم ابتلا به این بیماری شوند: فعالیتهایی نظیر ورزش منظم. کنترل سلامت سیستم قلبی عروقی خود و چکاپ سالیانه. همچنین بهتر است که دیابت، چاقی، سیگار کشیدن و فشار خون بالا را کنترل کنید. رژیم غذایی متنوع و سالمی را دنبال کنید. در آموزش مادام العمر و آموزش شناختی شرکت کنید و مطالعه ممتد داشته باشید.
نظر شما :