محمد حسین شیخ محمدی معاون سیاسی حزب ندای ایرانیان:
در دهه پنجم انقلاب نیازمند برابری فرصت ها و ظهور نسلی ضد فسادیم/ خانواده سالاری و رابطه سالاری، تضعیف سرمایه اجتماعی را همراه دارد/ در تنگنای معیشتی مردم، برخی آقازاده ها زمینهساز فساد و گسترش بیعدالتی اند

روزنامه آنلاین وقایع اتفاقیه: قصه پرغصه فساد اقتصادی در ایران دیگر قصه نیست، واقعیتی است که هرروز علنی تر می شود. اگر در گذشته امیرخسروی ها و زنجانی ها با بهره از موقعیت های خاص اموال ملت را غارت می کردند، این روزها نزدیک ترین افراد به نمایندگان مجلس و وزای شناخته شده غرق در فساد و رانت هستند. واقعیت ها را اگر بپذیریم در کنار دستاوردهای مثبت 4 دهه گذشته بزرگترین ضعف این سالها که دیگر ضعف هم نیست بلکه بحرانی است که در حال تبدیل شده به ابر بحرانها است، فساد اقتصادی است. فساد، آقازادگی و ویژه خواری معضل بزرگی است که اگر زمینه های گسترش آن را خشکانده نشود، درخت تنومند انقلاب را با آتشی روبرو خواهد کرد که تخریب آن کم تر از جنگی خانمان سوز نیست. در این ارتباط «وقایع اتفاقیه» با دکتر محمد حسین شیخ محمدی، معاون سیاسی حزب ندای ایرانیان به گفت و گو پرداخته که در ادامه می خوانید.
*برقرای عدالت آرزویی که محقق نشد
معاون سیاسی حزب ندای ایرانیان در خصوص وضعیت عدالت در کشور گفت: یکی از مهمترین اهداف شکلگیری نهضت انقلاب اسلامی، برقراری عدالت اجتماعی بود، با اینحال کارنامه قابل دفاعی در این حوزه نداریم و تا تحقق کامل عدالت در عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و قضایی راه درازی در پیش داریم. ضعف و ابهام در قوانین و اجرای آنها، ورود شبکه مالی قدرت و رانت در اقتصاد و سیاست، عدم برخورد قاطع و سریع دستگاههای نظارتی و قضایی، ضعفهای فکری و راحتطلبی برخی مسئولین، کمتوجهی به خشکانیدن ریشههای فساد و... از عوامل مهم و اساسی عدم تحقق عدالت به حساب میآیند. امیدوارم در گام دوم؛ با برابر سازی فرصتها، گامهای بلندی برای رفع تبعیض و بیعدالتی و تحقق عدالت برداریم.
*آقازاده های اختلاس گر و فسادهای نجومی
»محمدحسین شیخمحمدی» در گفتوگو با خبرنگار وقایع اتفاقیه افزود: پذیرفتنی نیست در دورانی که بخش عظیمی از جامعه از تنگناهای معیشتی رنج میبرند، اقلیتی با سوءاستفاده از قدرت، نفوذ سیاسی- اقتصادی و آقازادگی و بدون توجه به منافع عمومی و ملی زمینهساز فساد و گسترش بیعدالتی شوند. اختصاص امتیازات ویژه برای افراد خاص، توزیع نامناسب فرصتها، اخبار ارقام نجومی اختلاس، حقوقهای نجومی، رانتخواری و فساد در جامعهای که از منظر اقتصادی تحتفشارهای جدی است، اعضای جامعه را دچار حس ناامیدی، حسرت و خسران میکند.
*مردم امتیازهای برخی مسئولین را قانونی نمی دانند
عضو حزب ندای ایرانیان تأکید کرد: بخش عظیمی از مردم و افکار عمومی حداقل این تصور را دارند که امتیازات و مسئولیتها درون جامعه بر اساس قانون و عرف و شایستگی تقسیمبندی نمیشود و مبنا روابط و وابستگی به افراد است. یکی از مهمترین آفات کشور ما ، خانواده سالاری، طایفه سالاری، قومگرایی، رابطه سالاری و ویژه خواری است که پیامدهای نگرانکننده اجتماعی و سیاسی از جمله بحران ناکارآمدی، تضعیف سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی همراه داشته است.
* سیاست زدگی آفت برخورد با فساد است
وی خاطرنشان کرد: مبارزه با فساد سیاسی، اداری و اقتصادی، در گام اول با حذف ملاحظهکاری سیاسی ممکن خواهد بود. سیاست زدگی را باید یکی از آفتهای مهم در برخورد با فساد در کشور دانست؛ پدیدهای که باعث میشود جریانهای سیاسی تلاش کنند فساد را به جریانات سیاسی رقیب نسبت دهند و افراد وابسته به خود را تطهیر کنند. انتظار میرفت جریانهای سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا با تقویت سازوکارهای شفافیت و پاسخگویی، پیشگامان تحقق عدالت و مبارزه با ویژه خواری، رانت و فساد باشند ولی در عمل شاهد این اتفاق نبودیم. من امیدوارم در دهه پنجم انقلاب شاهد یک نسل جوان ضد فساد فارغ از دیدگاهها و تفاوتهای سیاسی باشیم.
* گردش نخبگان لازمه توسعه پایدار
وی ادامه داد: استفاده از توان شایستگان و تلاش برای حداکثر کردن گردش نخبگان از مهمترین لوازم دستیابی به کارآمدی، توسعه پایدار، تقویت اعتماد عمومی به حساب میآید. در این صورت خواهد بود که میتوان به پیشرفت همهجانبه، افزایش کارآمدی، تقویت انسجام و سرمایه اجتماعی و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی امیدوار بود.
مصاحبه گیرنده: احسان اسقایی
نظر شما :