حسین کنعانی مقدم:
مردم از هر دو جناح سیاسی بریده اند / قهر از انتخابات یعنی حذف از صحنه سیاسی

روزنامه آنلاین وقایع اتفاقیه: کمتر از 8 ماه به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده است. به نظر میرسد جناحهای سیاسی مختلف در حال تهیه مقدمات لازم به منظور حضور در یازدهمین دوره انتخابات مجلس هستند. هرچند اختلاف بر سر این موضوع که چگونه و در چه سطحی باید در انتخابات شرکت کرد در هر دو جناح وجود دارد. برای بررسی وضعیت جناحهای سیاسی در انتخابات مجلس «وقایع اتفاقیه» با حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا به گفتوگو پرداخته که در ادامه میخوانید.
* مجلس یازدهم، نه اصلاحطلب نه اصولگرا
جریان اصلاحات و اصولگرا در طول 4 دهه گذشته به اندازه کافی مورد آزمون ملت قرارگرفتهاند. مردم در انتخابات آینده عملکرد دو جریان را مورد نقد و بررسی قرار خواهند داد. از این رو مجلس آینده نه اصلاحطلب و نه اصولگراست و هیچ جناحی اکثریت مجلس را نخواهد داشت.
* مجلس آینده عملگراست
اگر مردم در انتخابات مجلس حاضر شوند سعی خواهند کرد به افرادی رأی دهند که از درجه کارآمدی بیشتری برخوردار باشند. مردم به افرادی رأی خواهند داد که مطالبات آنها را مورد بررسی قرار دهند نه مطالبات جناحی و گروهی، ازاینرو ترکیب آینده مجلس از افرادی خواهد بود که گرچه از طریق جناحهای سیاسی به مجلس راه خواهند یافت اما عملگرا هستند.
* مجلس دهم، غیر پاسخگوست
همراه یکسوم مجالس در دور بعد ابقا و دوسوم تغییر میکنند اما این بار بیش از 80 درصد مجلس تغییر خواهد کرد به اینعلت که مجلس نسبت به مطالبات مردم پاسخگو نیست و عموما نمایندگان مجلس دراختلافات درون جناحی درگیر هستند و حل مشکلات مردم را در دستور کار ندارند. مردم دیگر به دنبال شخصیت محوری نیستند بلکه به دنبال کارآمدی هستند. نمایندگان کنونی مجلس فعلی شعارهای که داده تبری جسته و هیچکس حاضر نیست مسئولیت عملکرد مجلس دهم را بپذیرد.
* احزاب بهجای ائتلافها
قاعده این است که احزاب قوی و قدرتمند باید شکل گیرند تا مطالبات مردم مورد بررسی قرار گیرد. حال که در ایران احزاب قدرتمند وجود ندارند چارهای نیست جز اینکه 5 تا 6 جبهه بزرگ در انتخابات حاضر شوند. البته این جبههها باید مسئولیت بپذیرند و اینگونه نباشد که فردی که بهعنوان رئیسجمهور توسط آنها به مردم معرفی میشود در صورت عدم موفقیت وابستگی خود را به وی تکذیب کنند. عدم پاسخگویی جناحها همواره باعث از دست رفتن سرمایه اجتماعی است.
* قهر از انتخابات یعنی حذف سیاسی
تجربه نشان داده جریانهای سیاسی در انتخابات قهر نمیکنند. اصلاحطلبان نیز چنین نخواهند کرد زیرا افرادی که قهر میکنند از زمین بازی سیاسی اخراج می شوند. جریان اصولگرا نیز باید بتواند کاری کند که مردم به آنها روی خوشنشان دهند. عملکرد روحانی نیز به جریان اصلاحات و کارگزاران بازخواهد گشت و بعید است اصلاحطلبان حرفی برای گفتن داشته باشند اما چون اصولگرایان 8 سال در مسند قدرت نیستند شاید بتوانند اعتماد مردم را جلب کنند. درهرصورت مردم این بار در انتخابات پیش رو عملکرد دو جناح را مورد بررسی قرار خواهند داد.
مصاحبه گیرنده: احسان اسقایی
نظر شما :