جزئیات طرح عید و هنر و داستان برای ابتداییها

سرویس جامعه وقایع اتفاقیه - رضوان حکیمزاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس به تشریح طرح «عید و هنر و داستان» برای دانشآموزان ابتدایی و نوآموزان پیشدبستانی پرداخت اظهار کرد: در طرح عید و هنر و داستان به منظور تقویت قوه خیال، تصور، تجسم و حواس چندگانه و مهارتهای مشاهده، گوش دادن، سخن گفتن خلاق به نوآموزان دوره پیشدبستانی فرصت داده میشود ضمن خلق اثر از یادگیری پویا لذت ببرند.
وی ادامه داد: این برنامه، حضور در طبیعت، شرکت در مراسم و آیینهای مذهبی، ملی و محلی، نشستن پای خاطرهگویی پدربزرگها و مادربزرگها و آشنایی با فرهنگ و مؤلفههای آن، به همراه خانواده، فضای فکری غنی برای تربیت نوآموزان دوره پیش دبستانی ایجاد کرده و میتواند و به تجاربی هویت آفرین بدل شود.
حکیمزاده به تعریف فعالیتها پرداخت و گفت: یک بخش این طرح، داستان خوانی است که خواندن کتابهای تصویری یا بیان داستان برای یک تصویر، عکس و نقاشی است که در قالب ضبط فیلم یا صدا ارائه می شود یا توصیف داستان هرچه که در یک فضا و موقعیت زمانی و مکانی کودک میبیند یا به آن میاندیشد.
وی درباره داستان نویسی یا خلق داستان تصویری هم افزود: ارائه داستانگونه و فرا نمایی تصورات، تخیلات و ذهنیات کودک در قالب کلامی یا داستانی که کودک -آهنگین یا نثر- خلق کرده و غیر کلامی یعنی تجسمی و نمایشی ارائه میشود و بزرگترها برایش مکتوب میکنند؛ در بخش داستانگویی هم بازگویی داستانها، خاطرهها ، رویدادها و اتفاقها توسط کودک به صورت کلامی و غیر کلامی ارائه میشود.
* برنامههای عید نوآموزان به صورت اختیاری است
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش درباره بخش هنر، اظهار کرد: در بخش نقاشی، حاصل فعالیتهای کودکان با استفاده از تکنیکهای گوناگون نقاشی اعم از گواش، آبرنگ، مداد رنگی، پاستل گچی و روغنی، کلاژ و ... ارائه میشود؛ در بخش عکاسی، عکاسی از انسان، عکاسی از حیوانات اهلی ، عکاسی از طبیعت توسط نوآموز است و در بخش حجم سازی هم انواع کاردستیها با مواد متعدد و حجمهایی که با استفاده از خمیر بازی، گل و ... ایجاد میشوند، مدنظر است.
وی با تأکید بر اینکه این برنامهها به صورت اختیاری است و از تحمیل هرگونه فعالیت به نوآموزان پرهیز شود، گفت: از ارائه هرگونه تکلیف و فعالیت متنی و نوشتاری خودداری شود.
* دوست دارم به مدرسه برگردم
حکیمزاده درباره طرح «عید و هنر و داستان» برای دانشآموزان ابتدایی گفت: دانشآموزان میتوانند در ایام نوروز برحسب علایق خود یکی از محورهای فعالیتهای هنری یا فعالیتهای ادبی را انتخاب کنند؛ فعالیتهای هنری شامل عکاسی، نقاشی و فیلم کوتاه و فعالیتهای ادبی شامل داستانخوانی، داستاننویسی و داستانگویی است.
وی افزود: در انجام فعالیتهای هنری، دانشآموزان میتوانند یکی از موضوعات شامل دنیای بدون کرونا و دنیای با کرونا (مراقبتهای فردی و اجتماعی جهت پیشگیری از انتقال ویروس کرونا) دوست دارم به مدرسه برگردم (اشتیاق و دلتنگیهای دانش آموزان برای بازگشایی مدارس) و مدرسه برای همه کودکان (تشویق به مدرسه سازی) را انتخاب کرده و با راهنمایی معلم، آثار خود را در قالب عکس یا مجموعهای از عکسها، نقاشی یا طراحی و فیلمهای کوتاه داستانی یا مستند ارائه کنند.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به فعالیتهای ادبی ادامه داد: در بخش داستانخوانی، دانشآموز میتواند با انتخاب خود یا با کمک خانواده و معلم یک کتاب داستان را بخواند و خلاصه آن را با استفاده از فایل صوتی (پادکستهای ادبی)، فیلم، پاورپوینت، خلاصهنویسی و ... داستان خوانده شده را برای معلم و همکلاسهای خود در گروههای کلاسی شبکه شاد ارائه کند.
وی اضافه کرد: در بخش داستاننویسی، دانشآموز میتواند با توجه به علاقه و رغبت خود در هر موضوع دلخواه نسبت به نوشتن داستان و یا توصیف و گزارشی از خاطرات عید و یا بازآفرینی و نوشتن داستانهای نقل شده از پدربزرگها و مادربزرگها و اقوام و دوستان خود اقدام کنند البته لازم است دانش آموزان با دستخط خود داستانهای موردنظر را بنویسند و در صورت علاقه و توانمندی نسبت به مصور نمودن آن اقدام کنند.
حکیمزاده افزود: در بخش داستانگویی، دانشآموز میتواند داستانی را با تخیل خود و یا از روی کتاب و متن روایت کند و در صورت تمایل صدا و تصویر خود را در هنگام روایتگری داستان یا نمایش ضبط کند.
انتهای پیام/
نظر شما :