توفیقی:

فاصله ۵۰ درصدی سبد معیشت کارگری با درآمدها

۰۶ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۰:۴۴ کد : ۱۶۵۰۹ تیتر یک جامـــعه
عضو شورای عالی کار به بیان توضیحاتی درباره سبد معیشت کاگری و فاصله این سبد با نرخ تورم و درآمد این قشر پرداخت.
فاصله ۵۰ درصدی سبد معیشت کارگری با درآمدها

فرامرز توفیقی عضو شورای عالی کار در گفت وگو با خبرنگار سرویس جامعه وقایع اتفاقیه درباره تعیین سبد معیشت کارگران گفت: کمیته دستمزد که متشکل از نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت است، سبد معیشت کارگران در سال ۱۴۰۰ را به میزان ۶ میلیون و ۸۹۵ هزار تومان تعیین کرد.

او در ادامه بیان کرد: اعضای کمیته دستمزد با مبنا قرار دادن رقم سبد معیشت در جلسه‌های خود، مبلغ حداقل دستمزد سال ۱۴۰۰ را تعیین خواهند کرد. سال گذشته سبد معیشت کارگران برای سال ۹۹ معادل چهارمیلیون و ۹۴۰ هزار تومان بود. 

توفیقی در ادامه توضیح داد: این رقم سبد معیشت کارگران مورد تائید سه جانبه قرار گرفت اما با سبد معیشت خانوارهای کارگری که ما به عنوان نماینده کارگران محاسبه کرده بودیم فاصله دارد. 

این فعال حوزه کارگری افزود: در بحثی هستیم که شرکای ما شرکای کارفرمایی هستند و آنها هم باید نظر خودشان را اعلام کنند تا به اجماع برسیم و به این موضوع ورود کنیم.  فاصله بین دستمزد و سبد معیشت کارگری بسیار زیاد است. سبد معیشت کارگران بر اساس حداقل هزینه های کارگری محاسبه شده است یعنی به عبارتی سبد معیشتی کارگران برای کل کشور تعیین شده است. 

توفیقی درباره فاصله سبد معیشت با درآمد کارگران اظهار کرد: خط فقر از سمت مراجع قانونی کشور اعلام نشده است. با درآمد خانواده کارگری که 3 میلیون و 200 هزار تومان باشد که البته نیست فاصله این سبد معیشت بیش از 50 درصد است. در ایده عال ترین شرایط سبد معیشت می تواند 40 درصد نیازهای خانوارهای کاگری را پوشش دهد. 

به گفته ی این فعال کارگری، برای تعیین حقوق و دستمزد باید به شورای عالی کار ورود کنیم و تورم و معیشت را نگاه کنیم. قطعا من به عنوان نماینده کارگری افزایش دو میلیون تومانی سبد معیشت بر سر جمع درآمد خانوار های کارگری باید اتفاق بیفتد. 

این عضو شورای عالی کار در ادامه بیان کرد: در قانون قید شده که دستمزد کارگران براساس دو مولفه تورم و معیشت محاسبه شود. اما نکته‌ای که مورد غفلت قرار گرفته این است که ما نرخ تورم بهمن ماه را برای تعیین مزد سال آینده درنظر می‌گیریم در حالیکه نرخ تورم همواره افزایش می‌یابد و جمعیت ۴۸ میلیونی کارگری باید این شرایط را تحمل کنند.

انتهای یپام/

 

کلید واژه ها: سبد معیشت کارگری نرخ تورم درآمد حداقل دستمزد کارگران فعال کارگری


نظر شما :