واکسن ایرانی کرونا؛ طلیعه دستاوردهای چله دوم انقلاب اسلامی

۲۲ بهمن ۱۳۹۹ | ۰۸:۳۰ کد : ۱۵۸۹۶ اصلی تیتر یک جامـــعه
در آستانه چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، مهمترین دستاورد علمی جوانان انقلابی دستیابی به واکسن بومی کروناست که گواهی تائیدی سازمان بهداشت جهانی را نیز دریافت کرده است.
واکسن ایرانی کرونا؛ طلیعه دستاوردهای چله دوم انقلاب اسلامی

سرویس جامعه وقایع اتفاقیه،  42 سال پیش بود که انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید. در آن برهه زمانی کشور در بسیاری از زمینه ها وابسته به  کشورهای خارجی بود و خبری از کلید واژه هایی خودکفایی، تولید داخل، اقتصادی مقاومتی، استقلال و عدم وابستگی به بیگانگان نبود.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مردم و مسئولان دست به دست هم دادند تا چرخ های توسعه و پیشرفت کشور را به حرکت درآوردند. تا جایی که در شرایط عفلی با وجود تحریم ها در تامین نیازهای کشور خود کفا شده ایم و مخصوصا در این چند ساله جوانان با حضور در شرکت های دانش بنیان افتخار آفرینی های بسیاری کردند. افتخاراتی که همیشه محل بحث منتقدان بود. 

از سال گذشته که ویروس کرونا در جهان پدید آمد و مرزهای کشور را درنوردید و بعد از گذشت چند ماه که مشخص شد درمان های موجود بر روی این ویروس منحوس اثر گذار نیست تمامی کشورها اقدام به شروع واکسن برای مبارزه و شکست آن کردند. البته ناگفته نماند که از همان ابتدا کشورهای خارجی مرزها و راه های موجود ورود تجهیزات و ملزومات لازم را به کشور بستند و حتی اجازه واردات ماسک را در روزهایی که نیازمند آن بودیم ندادند. 

اما تکنولوژی و علم ساخت واکسن کرونا برای مبارزه با ویروسی که ناشناخته های زیادی داشت نگرانی  جامعه بین المللی را برانگیخت. در کشور شرکت های دانش بنیان با همکاری دولت و مسئولان همانند سایر کشورها البته با این تفاوت که راه ورود هر نوع ملزوماتی به کشور ما بسته شده بود، شروع به ساخت تکنولوژی واکسن کرونا کردند.  واکسنی مبتنی بر ویروس کشته که سالیان سال امتحان خود را پس داده بود. 

واکسن کرونای ایرانی تائیدیه سازمان بهداشت جهانی را دارد

مینو محرز عضو کمیته عملی ستاد کرونا درباره واکسن ایرانی کرونا به وقایع اتفاقیه گفت: با توجه به اینکه راه کار مبارزه با کرونا واکسن است ستاد اجرایی فرمان امام با تکیه بر جوانان فارغ التحصیل شده از دانشگاه های خودمان شروع به ساخت واکسن کردند. این واکسن مبتنی بر ویروس کشته است و نسبت به واکسن هایی مثل فایرز و مودرنا، که آلرژی زیادی تاکنون روی تزریق شودگان ایجاد کرده است عملکرد بالایی دارد.

عضو کمیته عملی ستاد کرونا با بیان اینکه این واکسن عوارض بسیار کم از خود نشان داده ادامه داد: هم اکنون در چند نوبت تزریق بر روی افراد مختلف انجام شده عارضه ای از خود نشان نداده است.  

محرز در ادامه درباره تاثیر تحریم ها بر ساخت این واکسن گفت: تحریم ها باعث شد که نتوانیم بسیاری از تجهیزات مورد نیاز خود را از خارج وارد کنیم اما همین محدودیت ها باعث شد که به اتکا به توان داخل تمام نیازهای خود را برطرف کنیم. 

به گفته این مقام مسئول، واکسن ایرانی کرونا بد از مرحله علی تزریق روی حدود 500 نفر هم تزریق خواهد شد و اگر عارضه ای نداشته باشد تزریق در سطح گسترده شروع خواهد شد. تولید انبوه این واکسن در اسفند ماه به سرانجام خواهد رسید. 

محرز در ادامه درباره انتقادات به استاندارد نبودن این واکسن گفت: این واکسن تائیده ی های سازمان بهداشت جهانی را دارد و نباید نگران بود. 

تولید ۲۵.۵ میلیون دوز واکسن کرونا در دستور کار ایران

مصطفی قانعی رییس کمیته علمی مقابله با کرونا و دبیر ستاد توسعه زیست فناوری نیز درباره واکسن کرونای ایرانی گفت: ۱۷۳ واکسن ساز در دنیا تولید واکسن کرونا را شروع کرده‌اند که از این تعداد تنها ۶ واکسن‌ساز موفق به کسب تاییدیه شده‌اند و از ۹ شرکت ایرانی در حال تولید واکسن کرونا، سه واکسن کرونا در مرحله فاز بالینی قرار دارد و همچنین واکسن مشترک کوبا و انسیستوپاستور ایران نیز در مرحله فاز سه قرار دارد. شرکت‌های ایرانی در حال تولید واکسن در چهار پلتفرم ویروس کامل، ناقل ویروسی، اسید نوکلئیک و پروتئین پایه هستند و واکسن‌های پروتئین پایه‌دار برای افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف مناسب هستند.  ایران برنامه تولید ۲۵.۵ میلیون دوز واکسن کرونا توسط شرکت‌های خود را در دست اجرا دارد.

توان تولید انبوه واکسن را داریم

منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در گفت وگو با خبرنگار سرویس جامعه وقایع اتفاقیه، درباره عدم توانایی ایران در تولید انبوه واکسن گفت: بر اساس اطلاعاتی که ستاد اجرایی فرمان امام به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه داده است توان تولید انبوه واکسن کرونا را داریم و حواشی مطرح شده پیرامون این امر کذب است. 
وی ادامه داد: هم اکنون 9 موسسه دانش بنیان در داخل کشور در حال تولید واکسن کرونا هستند که از این تعداد 6 نوع واکسن در چهار پلتفروم تولید خواهد شد. نهایتا تا خرداد 1400 به انوع مختلف واکسن کرونای ایرانی دسترسی پیدا خواهیم کرد.

رتبه ۱۱ ایران در میان تولیدکنندگان واکسن کرونا

بر اساس آخرین آمار جهانی ۱۱ واکسن کرونا در فاز ۳ بالینی هستند. از جمله این واکسن‌ها اسپوتنیک روسیه، واکسن «فایزر» و «مادرنا» در آمریکا، آکسفورد در انگلیس و سینواک و چند واکسن دیگر در چین تائیدیه‌های تزریق را اخذ کرده‌اند. در میان کشورهای تولید کننده واکسن، کشور ما هم فعال است و تولید واکسن را شروع کرده به طوریکه یکی از پروژه‌ها در مرحله یک از ۳ مرحله بالینی بوده و قرار است تا ۲ ماه آینده علاوه بر ۳ نفر به ۵۳ نفر دیگر نیز تزریق صورت گیرد. هم اکنون ایران در میان ۱۶ تولیدکننده واکسن کرونا در دنیا از نظر (تعداد واکسن) در رتبه ۱۱ قرار دارد.

حرکت علمی که از ابتدای انقلاب در دانشگاه های ما شروع شده یکی از نتایجش که این روزها برای مردم خیلی ملموس بوده است واکسن کرونا است. موسسات و شرکت های دارو سازی داخلی در این سال ها به خودکفایی رسیده اند و در تولیدات دارویی توانسته اند موفق عمل کرده و نیاز داخل را تامین کنند. این خود کفایی علاوه بر تامین نیاز داخل و جلوگیری از خروج ارز از کشور توانسته پرچم اقتدار جمهوری اسلامی را در سالرد چهل و دومین پیروی بیشتر به احتزار دربیاورد. تولید واکسن کرونا  ایرانی که صفر تا صد تولید محققان داخلی ساخته شده بی شک طلیعه ای بر دستاوردهای درخشان تر در چهل ساله دوم انقلاب است. 


انتهای پیام/

 

کلید واژه ها: واکسن ایرانی کرونا چله دوم انقلاب اسلامی مینو محرز


( ۵ )

نظر شما :