استیضاح‌های زنجیره‌ای علیه دولت در جریان است

۰۴ شهریور ۱۳۹۷ | ۲۳:۴۷ کد : ۱۳۶ تیتر یک سیاسی
پروانه سلحشوری، نماینده‌ی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، طی یادداشتی، با بیان اینکه به نظر می‌رسد آنچه در مجلس در جریان است، سناریوی استیضاح‌های زنجیره‌ای برای مستأصل کردن دولت باشد، انگشت اتهام خود را به سمت مجلس دهم و نمایندگان نشانه می‌رود. او بر این باور است که اگر نمایندگان، زمانی که حسن روحانی کابینه‌ی دولت دوازدهم را به مجلس معرفی کرد، فله‌ای رأی نمی‌دادند و در برابر گزینه‌های ناتوان، مقاومت می‌کردند، امروز شاهد چنین اتفاقاتی در مجلس نبودیم.
استیضاح‌های زنجیره‌ای علیه دولت در جریان است

✍️ پروانه سلحشوری، نماینده‌ی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی


روزنامه آنلاین وقایع اتفاقیه: حاشیه‌ها در جلسه‌ی استیضاح وزیر اقتصاد، بسیار پررنگ‌تر از متن بود. در جلسه‌ی استیضاح آقای ربیعی، وزیر سابق کار هم شاهد چنین اتفاقاتی بودیم. در آن جلسه هم دیدیم که با این حاشیه‌ها بود که آقای ربیعی از کار برکنار شد. امروز و در خصوص آقای کرباسیان هم ‌چنین اتفاقی رخ داد و حاشیه‌سازی به‌صورت جدی انجام شد. به نظر می‌رسد که در جلسه‌ی امروز، رأی‌ها به هیچ عنوان فراکسیونی نبود. در جریان هر دو استیضاح، طیف گسترده‌ای از اصولگرایان و اصلاح‌طلبان که مخالف یا موافق استیضاح بودند، قابل‌مشاهده بودند و طیف گسترده‌ای از اعضای فراکسیون‌های سیاسی مختلف حضور داشتند. به‌طور مثال، فراکسیون ولایی‌ها که اعضای جبهه‌ی پایداری را در خود جای‌داده، معمولاً به‌صورت تشکیلاتی عمل می‌کند اما دیدیم که آقای ذوالنوری مخالف استیضاح بود و از طرف دیگر، آقای حاجی دلیگانی در مقام موافق صحبت کرد.

 

این موارد، پارادوکس‌هایی ایجاد می‌کند که ما را به نتیجه می‌رساند که آنچه ما در مجلس می‌بینیم، ظاهر ماجراست. به نظر می‌رسد اتفاقات دیگری در بستری که قابل‌مشاهده نیست، در حال وقوع است که ما تنها نتایج آن‌ها را می‌بینیم. نتایجی که می‌بینیم، منتج به حذف وزرا می‌شود. این نتایج، با آنچه در صورت واقعی هست، همخوانی چندانی ندارد.

 

نظر من این است که یک سناریو در جریان است. ممکن است من بدبین باشم و اساساً قطعیتی هم در این موضوع وجود ندارد، اما به عقیده‌ی من، هدف این سناریو، مستأصل کردن دولت است و احتمال می‌دهم که پروژه‌ی استیضاح با وزرای دیگر، ادامه خواهد داشت. اینکه استیضاح وزرا، با سناریو و به‌صورت زنجیره‌ای صورت می‌گیرد، نگران‌کننده است. امروز خبرهایی مبنی بر استیضاح وزرای صنعت، معدن، تجارت و راه و شهرسازی شنیده می‌شد که قرار است بعد از سؤال از رئیس‌جمهور مطرح شود. ما از عملکرد این وزرا راضی نیستیم. هنگامی‌که سال قبل رئیس‌جمهور کابینه را معرفی کردند، جا داشت نمایندگان در مقابل گزینه‌هایی که توانمند به نظر نمی‌رسیدند، ایستادگی کنند؛ نه حالا که یک سال گذشته و دوباره شاهد فرایند تغییرات مدیریتی در سطح وزارتخانه‌ها و بی‌ثباتی خواهیم بود.

 

اگر آن روز مجلس فله‌ای رأی نمی‌داد، امروز چنین اتفاقاتی را شاهد نبودیم. در ناکارآمدی وزرای دولت که انتخاب مجلسیان هم بود، ما نمایندگان هم مقصر هستیم. اما اکنون به نظر می‌رسد سناریوی دیگری در جریان است. گرچه ممکن است قطعیتی در این مسئله وجود نداشته باشد.

 

درعین‌حال برای من، حفظ کیان مملکت از هر چیزی واجب‌تر است و باور دارم که منافع ملی، حرف اول را می‌زند. کسانی می‌خواهند نظم حاکم بر دولت و کشور را بر هم بزنند. بدیهی است که با مستأصل کردن دولت، نظم کنونی برهم خواهد خورد. مشکلاتی که از بیرون بر ما فشار می‌آورد، اگر با مشکلاتی درونی یکپارچه شود، آسیب‌ها به‌مراتب جدی‌تر خواهد بود.

 

درصورتی‌که این اتفاقات ادامه پیدا کند، زنگ خطر است و دغدغه من آن است که نمایندگان مجلس در دام نیفتند. در جلسه‌ی امروز، یکی از همکاران جبهه‌ی پایداری گفت که وزیر اقتصاد مقصر است اما مقصر اصلی، رئیس‌جمهور است! نقد دولت وظیفه‌ی ماست و استیضاح، تذکر و سؤال، جزو حوزه‌ی کاری ما محسوب می‌شود. همه‌ی ما از وضعیت اقتصادی و از فسادهایی که در مجموعه‌های کوچک و بزرگ وجود دارد، ناراضی هستیم اما نباید دچار لجام‌گسیختگی شویم. فراموش نکنیم که در نظام ما، دولت همه‌کاره نیست. باید به حوزه اختیارات رئیس‌جمهور توجه کنیم.

 

درست است که امروز وزیر اقتصاد از کار برکنار شد اما باور من آن است که تفکر اقتصادی حاکم بر تیم اقتصادی دولت، از اساس مشکل دارد. تفکر کنونی، یک تفکر لیبرالی است. این در حالی است که شرایط کنونی کشور، اقتضا می‌کند که سیاست‌های دولت رفاهی در دستور کار قرار گیرد. جابجایی افراد، تا زمانی که این تفکر تغییر نکند، سودمند نخواهد بود.

 

اینجا تناقضی وجود دارد که ما با آن دست‌به‌گریبان هستیم. از یک‌سو، ما باید با دولت همکاری داشته باشیم. از سوی دیگر، در دولت و سایر ارکان سیاسی و مدیریتی ناکارآمدی دیده می‌شود که همین ضعف‌ها، دولت و سایر ارکان تصمیم‌ساز کشور را با مشکل مواجه می‌کند.

 

مجلس دهم بعد از دو سال آرامی که سپری کرد، دوره‌ی تندی را آغاز کرده است. امیدوارم رئیس‌جمهور، در زمان حضور در مجلس برای پاسخگویی به سؤالات نمایندگان، از کارهایی که انجام داده‌اند و منعکس نشده و همچنین، از کارهایی که قصد انجام آن‌ها را داشته‌اند اما دستشان بسته بوده، با مردم و نمایندگان مردم سخن بگویند. رئیس‌جمهور در برهه‌ی کنونی، مسئولیت سنگینی بر عهده دارد. از یک‌سو، شاهد بحران‌های بین‌المللی و از سوی دیگر، شاهد بحران‌های مشابهی در داخل کشور هستیم. در حال حاضر، از رئیس‌جمهور انتظار داریم تا در زمان حضور ایشان در مجلس، شاهد یک سخنرانی سنجیده، بر مبنای منافع ملی و بر اساس توضیح عملکرد دولت دوازدهم باشیم.

کلید واژه ها: استیضاح حسن روحانی مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد پروانه سلحشوری مجلس دهم


نظر شما :