معینی در گفت‌وگو با وقایع اتفاقیه:

فیلم سازان توهین کننده به معلولان را به دادگاه می‌کشیم

۰۳ دی ۱۳۹۹ | ۰۱:۰۳ کد : ۱۳۵۲۰ اصلی تیتر یک جامـــعه
مدیرعامل انجمن باور گفت: اگر توهین به معلولان در فیلم ها باز هم تکرار شود علیه این برنامه سازان طرح دعوی خواهیم کرد.
فیلم سازان توهین کننده به معلولان را به دادگاه می‌کشیم

سهیل معینی، مدیرعامل انجمن باور و مدیر شبکه تشکل‌های نابینایان کشور در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس جامعه وقایع اتفاقیه، درباره توهین بازیگران مجموعه شب‌های مافیا به ناشنوایان و جامعه معلولین گفت: یکی از مشکلاتی قشر معلولین با آن رو به رو هستند شیوه بازنمایی برخی مسائل در فیلم‌ها و سریال‌ها است. 

معینی با بیان اینکه به اشکال پنهان و آشکار توهین کردن به افرادی که دارای برخی شاخصهای ظاهری هستند رواج یافته افزود: متاسفانه تولید کنندگان فیلم و سریال در کشور ما به بازنمایی و نشر پیام غیر مستقیم فیلم توجهی نمیکنند.

مدیرشبکه تشکل‌های نابینایان خاطرنشان کرد: چند سال پیش برای جلوگیری از این توهین به جامعه معلولان در فیلمها برنامهای آموزشی برای تهیه کنندگان فیلم و صدا و سیما برگزار کردیم و به آن‌ها دستور العملهای موجود در سطح بینالمللی برای ساخت برنامه در حیطه اقلیتها و گروههای اجتماعی را گوشزد کردیم. 

مدیر عامل انجمن باور با اشاره به اینکه نکاتی که باید فیلم سازان رعایت کنند را آموزش دادیم، اضافه کرد: متاسفانه در مواقعی که بحث طنز به میان می‌آید و قید و بندها شل میشود توهین به اقشار معلول فوق العاده زیاد میشود. 

وی ضمن انتقاد از سریال دل نیز گفت: در این سریال نیز فردی که محور شرارت بود آخر داستان معلول میشود و داستان تکراری معلولیت نتیجه عقوبت گناه تکرار میشود.  پیشتر هم در سریال کلید اسرار این مسائل نمایش داده میشد. 

معینی اشاره کرد: درست است که باید فرهنگ برداری شوخی با برخی نمودهای جسمی آدماها شوخی شود ولی خیلی مهم است که برنامه سازان و کارگردانان برخی مسائل را رعایت کنند و به این صورت به معلولین توهین نکنند. 

به گفته مدیر شبکه تشکل‌های نابینایان، جلساتی هم با کارگردانان برای نحوه بازنمایی پدیده معلولیت در ماههای گذشته برگزار شده و از آن‌ها خواسته شده که برخی نقشها را به افراد معلول بدهند تا پیام غیر مستقیم و عمیق امکان پذیر بودن موفقیت افراد معلول منتقل شود. 

معینی ادامه داد: تولیدات سینمایی و فیلمهای شبکه پخش خانگی چون بر آنها نظراتی وجود ندارد و احساس مسئولیت اجتماعی نداریم، درباره گروههای مختلف و به شکلهای مختلف برخوردهای توهین آمیز، به سخره گرفتن و یا انتقال پیامهای نادرست را شاهد هستیم. 

مدیر عامل انجمن باور گفت: با وجود اینکه فرهنگ غرب را نکوهش میکنیم در این کشور‌ها وقتی قرار است فیلمی ساخته شود خیلی پخته و با مطالعه درباره افراد معلول نقشهای مثبت ساخته می‌شود و علاوه بر این برای بازتاب مشکل اجتماعی فرد معلول واقع بینانه و بر اساس اصول روی این مباحث کار میشود. 

معینی ضمن اظهار تأسف از نبود مطالعه برای ساخت فیلم و سریال تاکید کرد: اگر رویه توهین به معلولان ادامه دار شود بیش از همیشه صدای سازمان های غیر دولتی بلند خواهد شد و دیگر مثل گذشته با این پیام ها مدارا نخواهیم کرد و اگر توهین های اتفاق بیفتد این ظرفیت را داریم که علیه این برنامه سازان به خاطر توهین اجتماعی طرح دعوی در دادگاه بکنیم. 

مدیر شبکه تشکل‌های نابینایان بیان داشت: بیش از این به توصیه و نصیحت اکتفا نمیکنیم زیرا دانش این امر به اندازهی کافی شکل گرفته که با دانش اجتماعی اقدام به ساخت فیلم و سریال کنند. 

معینی گفت: در جامعه کنونی این قبیل توهینها با امکانات فضای مجازی خیلی زیاد نشر داده میشود. متاسفانه در فیلمهای طنز ادبیات فحاشی گونه و سخیف برای قشر معلولین گفته می شود که ذهن کودکان و نوجوانان را آلوده میکند. 

مدیر عامل انجمن باور به قطعی بودن حرکت به سمت طرح دعوی بر علیه تهیه کنندگان توهین کننده به معلولان تاکید کرد و گفت: با این اقدامات خواهد بود که تهیه کنندگان به این امر واقف میشوند که یک فیلم یک محصول فرهنگی انتقال دهنده یک مفهوم به جامعه است. 

وی ادامه داد: وضعیت وقتی بدتر می شود که توهین کنندگان با یک معضرت خواهی و ببخشید ساده می خواهد قضیه را جمع کنند و به همین دلیل درصددیم به سمت و سویی حرکت کنیم که فیلم سازان چیزی بیش از یک معذرت خواهی را متحمل شوند. 
معینی با بیان اینکه فیلم های ساخت داخل حتی دو ماه هم روی آن فکر و اندیشه نمی‌شود اشاره کرد: یک اثر بلافاصله بدون توجه به آثار آن در جامعه و پیامهای آن ساخته میشود. زمان آن رسیده که به جد با این افراد برخورد کنیم. 

وی گفت: در فیلمهای ما به تفاوت‌های انسانی احترام گذاشته نمی‌شود. حتی به کار بردن اصطلاح هایی مثل "آی کی یو" هم توهین به کم توان‌های ذهنی است. 

مدیر شبکه تشکل‌های نابینایان در پایان تاکید کرد: باید مرز لودگی و توهین با مرز طنز مشخص شود و فیلم سازان باید متوجه این مسایل شود و حتما و حتما برخورد های جدی با توهین کنندگان به معلولین در فیلم ها را عملیاتی می کنیم. 

به گزارش وقایع اتفاقیه چندی پیش بود که در یکی از قسمت‌های  مجموعه شب‌های مافیا که از شبکه فیلیمو نمایش داده می‌شود در اقدامی غیر حرفهای به ناشنوایان توهین شده بود که مورد اعترض بسیاری از کاربران شبکه‌های مجازی قرار گرفت.
انتهای پیام/

کلید واژه ها: فیلیمو شبهای مافیا انحمن باور


نظر شما :